Home » Sport » Grol 1 boekt een belangrijke overwinning

Grol 1 boekt een belangrijke overwinning

145

Grol 1 – DCS 1 1-0

GROENLO – In de strijd tegen degradatie uit de tweede klas KNVB, heeft de hoofdmacht van Grol een belangrijke overwinning geboekt op DCS uit Zevenaar: 1-0. Met deze zege heeft de equipe van trainer/coach Jeroen Burghout zo goed als zeker rechtstreekse degradatie afgewend. Er resteren nu nog twee belangrijke wedstrijden, waarin alle zeilen moeten worden bijgezet om de nacompetitie de ontlopen. De drie winstpunten van afgelopen zondag waren in ieder geval een zegening na de desastreuze thuisontmoeting, een week eerder tegen hekkensluiter Hatert, waarin een 1-0 voorsprong vier minuten vóór het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd omgezet in een 1-2 nederlaag.

De voetballiefhebber, die zondagmiddag naar het sportpark Den Elshof was gekomen om betoverend amateurvoetbal te willen aanschouwen, kwam bedrogen uit, beter gezegd had beter moeten weten. In deze fase van de competitie is er, zeker waar het de wedstrijden van Grol 1 betreft, sprake van echt degradatievoetbal. Het vizier is er in dit stadium niet op gericht om met mooi voetbal voor de dag te komen, maar slechts met resultaatvoetbal. En het moet gezegd worden, de nu naar het eind van de competitie strijdende Grolselectie mag niets worden verweten als het gaat om aspecten als instelling, inzet en bezieling. Het is een bekend gegeven dat wanneer het even niet wil met Grol 1, zelfs de hondstrouwe Grolsupporter schermt met het gegeven dat de trainer niet deugt en dat het in de Grolgelederen schort aan mentaliteit. Allemaal erg simpel, noem het maar gerust onnozel gesteld. Natuurlijk kan de huidige selectie altijd meer kwaliteit gebruiken. Maar daar staat tegenover dat de beschikbare spelersselectie samen met het begeleidingsteam, bestaande uit hoofdtrainer Jeroen Burghout, assistent-trainer Bjorn Koldeweij, verzorger Paul Mittelmeijer, elftalbegeleider Koen van Meurs, assistent-scheidsrechter Wilco Rijkenbarg en op de achtergrond teammanager Michel Hoffman, een eenheid vormt en er samen alles aan doet om Grol in de klas te houden waarin het voetbalbedrijf Grol thuishoort: de tweede klas.

Grol ging van start zonder de geblesseerde goalie Max de Vries. Diens vervanger Wessel Baarslag keepte een puike partij en wist met name in de sidderende slotfase van de wedstrijd met veel verve de nul te houden. Een slotfase die een extra lange duur kende. Dit omdat de overigens goedleidende scheidsrechter A. Laarhuis uit Ambt Delden in de blessuretijd van de tweede helft een afkoelingsperiode van bijna 10 minuten inlaste. Commentaar van de leidsman na afloop: ‘Van zeker vijf spelers van Grol kreeg ik te horen dat hun nr. 6 (Rob Temmink) een harde klap oftewel een ferme elleboogstoot had gekregen van de nr. 6 van DCS (Jan Simon Sluis). Omdat ik het zelf niet had geconstateerd en omdat dientengevolge de gemoederen in het veld naar het kookpunt opliepen, besloot ik deze maatregel te nemen.’

De enige en zo achteraf bleek bevrijdende treffer werd in de tweede minuut na rust gescoord door spits Mart Zieverink. Grol begon met een flitsend offensief aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Dit offensief bracht Ties ten Barge op links in stelling, die Mart Zieverink op maat bediende. Diens uithaal betekende niet alleen een voorsprong, maar uiteindelijk ook de overwinning. Overigens had Grol in de eerste helft de wedstrijd al moeten beslissen. Het was met name middenvelder Rob Temmink, die driemaal over een gelegenheid kreeg om te scoren. Daarnaast was het halverwege de eerste helft Mart Zieverink, die een schitterende voorzet van Jelle Kornegoor over het vijandelijke doel kopte. Ondanks deze gemiste kansen bleef de strijd aan Grolzijde overheersen, waarbij de rushes van verdediger Michel Kamphuis voor veel onrust bij de tegenstander zorgde en op het middenveld Kai Ordelmans bijzonder nuttig storend werk etaleerde. In de tweede helft, en dat in de 75e minuut, bracht trainer Mark Horsman van DCS met een alles of niets-opzet drie wissels tegelijkertijd in. Grol wist zich desalniettemin moedig staande te houden. Een strijdplan dat hopelijk een vervolg krijgt in de uitwedstrijd van a.s. zondag tegen Quick 1888 uit Nijmegen, dat bij winst de kampioensvlag kan hijsen en in de mogelijk allesbeslissende laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Rheden (op 16 mei a.s. oftewel Tweede Pinksterdag om 14.00 uur) op het sportpark Den Elshof.