Voor Grol 1 is het nu alle hens aan dek


Gepubliceerd op

GROENLO – Voor Grol is het tijd voor alle hens aan dek, dit zeker met de uitwedstrijd van a.s. zondag tegen naaste concurrent Concordia W. Daarnaast gaat Grol 1 zich deze competitie langzamerhand ontpoppen als de kampioen van de gelijke spelen (inmiddels acht, waarvan zes in eigen huis), Grol 1 behoort daarmee tot de vrij zeldzame teams, die in dit seizoen nog geen overwinning op eigen veld hebben behaald en tenslotte behoort Grol 1 met slechts achttien treffers tot de drie slechtst scorende teams in de eerste klas E.

Met de 0-0 wedstrijd zondag 1 maart tegen Rigtersbleek kan worden geconcludeerd dat er maar één persoon in aanmerking komt voor ‘Man of the match’ en dat is doelman Wessel Baarslag, die met enkele fantastische reddingen in de eerste helft en enkele cruciale reddingen aan het eind van de wedstrijd ervoor zorgde dat Grol de nul hield en in ieder geval één punt overhield aan de wedstrijd tegen Rigtersbleek. Naast Baarslag haalden alleen Tim Peters in de verdediging en Sander Nijhoff op het middenveld een vette voldoende. Voor het overige was het een sobere vertoning, waarbij vooral de voorhoede door het ijs zakte. Daarin haalt Jelle Kornegoor nog steeds niet het niveau van het vorige seizoen, is het aan Sjors Storkhorst goed te zien dat hij ruim een half jaar heeft moeten toekijken en gooit Mart Zieverink als lange centrumspits onvoldoende fysieke kracht in de strijd om een wedstrijd te beslissen. Dit laatste kwam met name in de eerste helft aan het licht toen hij als gevolg van een aantal goede voorzetten werd gelanceerd, waarbij hij zijn kopkracht had moeten tonen.

Daar komt nog bij dat verdediger Thomas Porskamp zijn team geen dienst bewees door ver in de tweede helft een grove overtreding te begaan, waardoor hij met een donkerrode kaart terecht naar de kleedkamer werd verwezen. Dit door de 22-jarige scheidsrechter Nijdeken, geboren in Voorst en in Hilversum woonachtig, die een goede wedstrijd floot.

Wanneer wij de gehele wedstrijd nog eens de revue laten passeren, kan worden geconcludeerd dat Grol met name in de eerste helft de beste kansen heeft gehad om de volle buit naar zich toe te trekken. In dat bedrijf viel vooral het goede samenspel op tussen enerzijds linker middenvelder Johan Houben en linker spits Sjors Storkhorst. In de tweede helft was het zoals hiervoor reed opgemerkt te danken aan goalie Wessel Baarslag dat de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Wedstrijdinformatie

Speelronde: 16
Wedstrijd: s.v. Grol – vv Rigtersbleek
Scheidsrechter: Dhr. M. Nijdeken uit Hilversum
Eindstand: 0 – 0
Ruststand: 0 – 0
Scoreverloop: n.v.t.
Gele kaarten: Bram Huls en Kai Ordelmans van Grol en Jozef Samoël van Rigtersbleek
Rode kaarten: Grol: Thomas Porskamp
Opstelling Grol: doel: Wessel Baarslag
achter: Thomas Porskamp, Wouter Pillen, Tim Peters, Bram Huls (84e min. Mathijs Warnar)
midden: Johan Houben ( 79e min. Kai Ordelmans), Sander Nijhoff, Rob Temmink (46e min. Christian Pillen)
voor: Sjors Storkhorst, Mart Zieverink, Jelle Kornegoor
Team van de week: Grol E6
Sponsor wedstrijdbal: Supportersclub s.v. Grol

Uitslagen 1e klasse E

sv Grol – Rigtersbleek 0 – 0
TVC ’28 – Heino 1 – 1
Concordia Wehl – Longa ’30 5 – 1
De Zweef – Alverna 1 – 1
Luctor et Emergo – SC Bemmel 3 – 3
Silvolde – Rheden 2 – 1
Hoogland – Rood Wit 3 – 0

Stand 1e klasse E 

1. Alverna 16 – 40
2. Hoogland 17 – 34
3. Rigtersbleek 15 – 32
4. Silvolde 16 – 32
5. Heino 16 – 25
6. Longa ’30 16 – 22
7. De Zweef 16 – 22
8. SC Bemmel 16 – 22
9. Rood Wit 16 – 21
10. TVC ’28 16 – 18
11. Concordia Wehl 15 – 15
12. Grol 16 – 14
13. Rheden 16 – 8
14. Luctor et Emergo 17 – 5

 

 

Zondag 8 maart a.s. speelt Grol 1 de cruciale uitwedstrijd tegen Concordia W. 1 (aanvang: 14.00 uur). Vervolgens staan voor zondag 14 maart (14.30 uur) en zaterdag 21 maart (18.00 uur) een thuiswedstrijd op het programma tegen respectievelijk Rheden en Longa ’30.