19 april 2024
Home » Groenlo » Grol geeft 3-0 voorsprong bij rust uit handen

Grol geeft 3-0 voorsprong bij rust uit handen

146

In het kader van de in het afgelopen weekend door de Vrienden van de sportvereniging Grol (VSVG) gehouden, inmiddels traditionele voorjaars fancy fair, werd zondag 19 april jl. aangeduid als ‘Super Sunday’. Het moet gezegd worden, deze aanduiding was afgelopen zondag wel van toepassing op het altijd sfeervolle halfjaarlijkse gebeuren in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, maar allerminst op speelronde 24 in de competitie 2014-2015: Grol 1 – SC Bemmel 1, ruststand 3-0, eindstand 3-3.

Het mag in de voetballerij blijkbaar niet als excuus worden aangevoerd, maar het moet deze keer maar eens gezegd en hier opgeschreven worden. Op alle mogelijke manieren, en dat reeds maanden, weken achtereen, bivakkeert Grol 1 in de hoek waar de klappen vallen. De grootste tegenslag voor de formatie van trainer/coach Jos Heutinck is de vervelende omstandigheid dat men dit seizoen heeft te kampen met talrijke, ook nog eens langdurige blessures van bovendien voornamelijk spelbepalende spelers dan wel sleutelfiguren binnen de eerste selectie. Van de selectie, waarmee het seizoen 2014-2015 werd opgestart, is eigenlijk weinig meer over. Zo viel in een vroeg stadium de talentvolle aanvaller Mark Peters definitief weg vanwege een ernstige blessure, is met alle respect voor zijn vervanger Wessel Baarslag doelman Max de Vries dit seizoen nauwelijks in actie kunnen komen en heeft nieuwkomer Sjors Storkhorst gedurende ruim een half jaar zijn voetbalkwaliteiten bij Grol niet kunnen etaleren. Voeg daarbij de uitschakeling van verdediger c.q. aanjager Michel Kamphuis tot de start van het volgende seizoen, de knieblessures van spelbepaler tevens aanvoerder Lennard Walterbos, alsmede de blessures van Wouter Pillen en Bram Huls, en de ongelukkige situatie waarin Grol 1 verkeert, is verklaard.

Desalniettemin ging Grol tegen SC Bemmel furieus van start en wist in de 8e minuut reeds een 1-0 voorsprong te nemen toen Mart Willemsen uit een voorzet van Sjors Storkhorst koppend wist te scoren. Weer acht minuten later was het de in de eerste helft excellerende Storkhorst, die na een kaatsbal van Mart Zieverink net niet wist te scoren en even later met een boogbal de lat raakte. In de 18e minuut scoorde Grol de tweede treffer op fraaie wijze. Een beauty van een pass bereikte Jelle Kornegoor, die in volle vaart voorbij de goalie van SC Bemmel kopte: 2-0. Nadat Sc Bemmel enkele kansen onbenut liet, waren het achtereenvolgens Sander Nijhoff (mislukte kopbal) en Mart Zieverink (die een voorzet van Sjors Storkhorst voor het intikken had), die het voorbeeld van de gasten opvolgden. Toch werd het op slag van rust nog 3-0 toen Kai Ordelmans een pijlsnelle Sjors Storkhorst lanceerde, die de keeper van SC Bemmel fraai passeerde om de 3-0 te laten aantekenen.

In de tweede helft kreeg het publiek een totaal ander Grol te zien. Een en ander had vanzelfsprekend ook te maken met het feit dat Rob Vonk van Sc Bemmel reeds na vier minuten spelen de 3-1 liet aantekenen. De angst sloop daarmee in de Grolploeg, hetgeen enkele minuten later bleek uit een onnodige overtreding van de overigens weer soeverein spelende Tim Peters in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Nick Reijmers feilloos benut, zodat na tien minuten spelen in de tweede helft de 3-2 stand op het scorebord prijkte. Grol 1 was vanaf dat moment helemaal de weg kwijt en toonde totaal geen geloof meer te hebben in eigen kunnen. Het angst- en daaraan gekoppelde paniekvoetbal sloeg toe, waardoor men zelfs niet meer in staat bleek om de bal uit het eigen strafschopgebied weg te rammen. Mede als gevolg daarvan ontstond in de 22e minuut van de tweede helft de gelijkmaker, die op naam kwam van Ricky Houterman, in de praktijk derhalve een weggevertje van de Grolverdediging. Toch kwam het slotoffensief helemaal van de zijde van de Grolploeg. Zo had Sander Nijhoff geen geluk met een uitstekende kopbal, had een onvoorstelbare harde kogel van Sjors Storkhorst beter lot verdiend en had Jur Dieker zich als invaller onsterfelijk kunnen maken door in de slotfase te scoren. Andermaal geen overwinning van Grol op eigen terrein en dus weer een gelijkspel, de elfde tot op heden, waarmee men in de eerste klasse wel een eerste plaats bezet.

Zondag 26 april a.s. speelt Grol 1 de uitwedstrijd tegen SC Silvolde (aanvang: 14.00 uur) om vervolgens op zondag 10 mei a.s. de reguliere competitie 2014-2015 af te sluiten met de thuiswedstrijd tegen Luctor et Emergo 1 (aanvang: 14.00 uur). Zondag 3 mei a.s. is er geen competitieprogramma in de eerste klasse. Duidelijk is dat Grol alle zeilen zal moeten bijzetten om in ieder geval de nacompetitie te behalen in de strijd om behoud van een plaats in de eerste klasse E van de KNVB.