Home » Groenlo » Grol 1 verliest in eigen huis

GROENLO – Grol speelde niet goed, maar kreeg genoeg kansen tegen de nummer vier Rheden. Maar deze kansen werden niet verzilverd, waarbij Rheden dat wel deed aan de andere kant. Na een half uur viel de 0 – 1 door Patrick d’Hulst, schijnbaar vanuit een buitenspelpositie. Grol probeerde na rust orde op zaken te stellen, maar een kwartier voor tijd vanuit de counter scoorde wederom Patrick d’Hulst en bracht Rheden op 0 – 2. Een onnodige nederlaag en daardoor heeft Grol de aansluiting met de top vier verloren.

Grol startte zonder de geblesseerde Ramon Landewers. Daardoor kon Thomas Porskamp, na zeer lange afwezigheid, weer zijn rentree maken in de competitie voor Grol 1. Thomas speelde een voortreffelijke partij en was aan Grolkant de beste speler, met overzicht, rust en een aantal kansen.

In de eerste 20 minuten golfde het spel op en neer zonder doelkansen. Rheden stoorde vroeg en het spel aan Grolkant was onrustig. Grol kreeg een grote kans om de score te openen. Een voorzet van Tycho Riteco werd door Luc Berentsen net over het doel geschoten. Grol speelde te voorzichtig in de 1e helft en er werd te weinig strijd geleverd. Rheden toonde meer rust in het spel, maar creëerde zichzelf ook geen kans. Tot na een half uur. Pardoes werd Patrick d’Hulst weggestuurd op links en met zijn zwakke been de bal verkeerd rakend, rolde de bal zomaar langs Wessel Baarslag: 0 – 1. De eerste bal op het doel van Grol.

Grol had gelijk orde op zaken kunnen stellen. Na een steekpass van Thomas Porskamp schoot Luc Berentsen echter naast. En even later verlengt Thomas een bal richting doel, helaas recht op de keeper af. Een vrije trap van Quint Kristen, net buiten het 16-meter gebied, wordt jammerlijk over het doel geschoten. Tycho Riteco produceerde voor rust nog enkele mooie voorzetten, maar bereikte geen Grol spits.

Grol moest in de 2e helft uit een ander vaatje tappen en deed dat ook. Met Eduardo in het veld voor Bjorn te Braake schakelde men een tandje bij. Dit resulteerd uiteindelijk in een harde volley van Luc Berentsen, die helaas recht op de keeper af ging. De gelijkmaker had daarna moeten vallen, toen Luc voor een vrij doel de bal had kunnen inkoppen. De bal ging echter over.

Rheden werd daarna steeds gevaarlijker. Mart Willemsen wist met een prachtige sliding een doelpunt te voorkomen. En Wessel Baarslag redde knap op een inzet van de vrijgespeelde Patrick d’Hulst. Een buitenspeldoelpunt van Rheden werd nog afgekeurd. Maar uiteindelijk viel dan toch de 0 – 2: een crosspass vanaf de zijkant bereikte Patrick d’Hulst en hij wist eenvoudig binnen te schuiven. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Wessel redde nog twee keer en wist daarmee een grotere nederlaag te voorkomen.

Een valse start derhalve voor Grol in 2019 en verliest daarmee de aansluiting met de top vier van 3C. Komende zondag 27 januari staat de uitwedstrijd tegen Pax op het programma. Aanvang 14.00 uur.