Home » Groenlo » Teleurstellende onnodige nederlaag tegen Doetinchem

Teleurstellende onnodige nederlaag tegen Doetinchem

198

GROENLO – Uit werd in en tegen Doetinchem met 4 – 2 verloren. Op 2e paasdag 22 april werd thuis andermaal in dezelfde val gelopen, nu met 3 – 5. Vlak na rust kwam Grol nog met 3 – 2 voor, maar gedurende de tweede helft werd al het goede werk tot dan toe teniet gedaan door onnodige fouten en te weinig gedrevenheid. Dit resulteerde in een teleurstellende nederlaag en met nog drie wedstrijden te gaan een zesde positie op de ranglijst zonder enig uitzicht op meer of minder.

Grol begon zonder de geblesseerde Mart Willemsen. Dit betekende dat Eduardo de Sousa Cavalcante in het centrum achterin begon. Grol startte, zoals vaker in deze competitie, zeer goed. In de tweede minuut werd Wouter Rexwinkel op de rand van de 16 meter neergelegd en had dus eigenlijk een penalty moeten krijgen. Maar scheidsrechter Kremer uit Eibergen besloot tot een direkte vrije trap net buiten de 16. Het schot van Michel Kamphuis ging vervolgens naast. Doetinchem liet zich terug zakken en liet Grol het spel maken. Een schot van Luc Berentsen van dichtbij kon maar net worden gepakt door keeper Piet Ratsma. Het was dan ook een domper toen Doetinchem hun eerste kans na een kwartier wel wist te verzilveren. De voorzet van de gevaarlijke Shady Moursi werd door Rico Cancian eenvoudig binnengetikt: 0 – 1. Grol herstelde dit snel. Na goed voorbereidend werk van Roel Bruins kon Mart Zieverink al weer zijn 20e van het seizoen binnen tikken: 1 – 1.

In plaats van door te drukken ging Grol veel te veel achter uit voetballen. Dit leverde meer en meer kansen op voor Doetinchem. Een voorzet werd van zeer dichtbij net gemist door Niek van Dooren. Toch kwam Grol op een voorsprong. Een bal die tussen verdediging en keeper viel was een prooi voor Wouter Rexwinkel die eerder bij de bal was dan keeper Piet Ratsma. Hij omspeelde de keeper en schoof beheersd binnen: 2 – 1. De vreugde van de voorsprong was echter van korte duur. Knullig uitverdedigen resulteerde in een scrimmage voor het doel waarbij een Grol verdediger op de grond viel en arbiter Kremer constateerde hands en derhalve een penalty voor Doetinchem. Deze werd verzilverd door Alper Demiray: 2 – 2. Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust kwam Grol goed uit de startblokken. Een diepte bal werd door Luc op de keeper geschoten. Waarbij Doetinchem dacht aan buitenspel, schoot Michel Kamphuis ondertussen de 3 – 2 binnen. Grol bleeft aandringen en een schot van Mart Zieverink belandde vervolgens op de keeper. Grol leek op rozen te zitten. Het was dan ook teleurstellend dat deze wedstrijd uiteindelijk toch nog werd verspeeld. Een voorzet kon niet goed worden weggewerkt door Wessel Baarslag en kon bij de tweede paal door Ersin Uzun eenvoudig worden binnengekopt: 3 – 3.

Grol nam het heft weer in handen maar dit leverde geen kans op. Met een aanvaller voor verdediger ging Grol voor de overwinning, maar dit pakte verkeerd uit. Dudu maakte een goede indruk achter in, en kreeg tweemaal applaus voor een goede verdedigende actie, maar kon ook niet voorkomen dat door slecht verdedigen Rico Cancian vrij voor Wessel Baarslag kwam en de 3 – 4 binnen kon schieten. En vlak voor tijd slalomde Alper Demiray ook nog eenvoudig de 3 – 5 binnen. Grol probeerde de eer nog te redden, maar 3 – 5 was tevens de eindstand. Wederom een teleurstellende onnodige nederlaag met veel tegendoelpunten tegen Doetinchem.

De komende twee weken is Grol vrij. Op 12 mei staat de uitwedstrijd tegen SML op het programma. Aanvang 14.00 uur. Daarna op 19 mei speelt Grol uit tegen hekkesluiter Gendringen en op 26 mei thuis tegen nummer enelaatst MvR. Voor de tegenstanders nog belangrijke wedstrijden. Voor Grol staat er helemaal niets meer op het spel.