25 april 2024
Home » Sport » Grol 1 verliest van Vorden in de Achterhoek Cup

Grol 1 verliest van Vorden in de Achterhoek Cup

218

VORDEN/GROENLO – Op dinsdag 6 oktober heeft Grol haar eerste wedstrijd voor de Achterhoekcup gespeeld tegen vv Vorden, waar vorige week nog met 3 – 1 van werd verloren in de competitie. Grol zit in poule 3 met 2e klasser vv Vorden, 4e klasser VVG ’25 en 5e klasser vv Wolfersveen. Er doen in totaal 64 ploegen mee aan de Achterhoekcup dit jaar. De winnaar van elke poule gaat door naar de volgende ronde. Twee jaar geleden bereikte Grol nog de finale, die toen met 2 – 1 verloren ging tegen Silvolde.

De wedstrijd tegen vv Vorden in Vorden was een kopie van de afgelopen competitiewedstrijd tegen Babberich. Mart Zieverink en Max de Vries waren afwezig en werden vervangen door Eduardo en Tim Penterman. De eerste helft was volledig voor Vorden waarbij Grol alleen maar de lange bal hanteerde, terwijl pas na rust en vier wissels Grol het initiatief nam en ging voetballen. Vorden was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft en na 20 minuten werd de Grol verdediging met een 1-2-tje eenvoudig voorbij gespeeld en de beste man aan Vorden kant Daan Horstman scoorde de 1 – 0. Even later kwam Grol goed weg toen een vrije bal van Koen Oosterhuis van Vorden op de lat belandde. De enige kans die Grol kreeg in de eerste helft werd door Mathijs Warnar voor open doel overgeschoten. Na 35 minuten maakte Vorden er ook nog 2 – 0 van. Een voorzet van rechts van Daan Horstman werd door Siebren Bijenhof bij de tweede paal ingetikt.

In de rust werden Quint Kristen en Rob Temmink gewisseld voor Mart Willemsen en Siem Huijskes. Vlak na rust kwamen Rick Arink en Ties ten Barge er in voor Jur Dieker en Mathijs Warnar. Dit leidde tot meer voetbal, er werden meer duels gewonnen en er kwam meer balbezit.Er werd door Grol hard gewerkt in de tweede helft. Echte kansen ontstonden echter niet. Een te zacht schot van Rick Arink na een mooie aanval was het enige wapenfeit. In de 90e minuut kwam dan toch nog de beloning. In de rebound was Ties ten Barge attent en tikte de 2 – 1 binnen. Een mooie opsteker voor de komende wedstrijden.

Opstelling Grol: Tim Penterman, Wouter Pillen, Rob Temmink (45. Mart Willemsen), Ramon Landewers, Johan Houben, Eduardo, Quint Kristen (45. Siem Huijskes), Kai Ordelmans, Rutger van Schijndel, Jur Dieker (55. Rick Arink), Mathijs Warnar (55. Ties ten Barge).

Op dinsdag 20 oktober speelt Grol haar tweede wedstrijd voor de Achterhoek thuis tegen VVG ’25 uit Gaanderen. Aanvang 20.00 uur. Zondag a.s. speelt men voor de competitie thuis tegen Leones.