19 april 2024
Home » Sport » Grol 1 degradeert naar de 3e klasse

Grol 1 degradeert naar de 3e klasse

249

GROENLO – Na tien jaar is Grol weer terug in de 3e klasse. De returnwedstrijd in de nacompetitie tegen SC Varsseveld ging, in het bijzijn van meer dan 1000 toeschouwers, na verlenging, met 1 – 0 verloren. Grol wist in 210 minuten tijd tegen Varsseveld geen doelpunt te scoren en daarmee werd één van de manco’s van dit Grolteam van dit seizoen blootgelegd.

Voor Grol zat het de tweede helft van het seizoen absoluut niet mee. Zowel tegen Babberich, Rheden als Hatert gingen in de laatste minuten van de wedstrijd dure punten verloren. En ook de wedstrijd tegen Varsseveld op sportpark Oberink begon met een grote domper. Al in de eerste minuut kwam Max de Vries in botsing met spits Cas Kemperman, die vol doorging op een bal die richting Max rolde, en daarbij Max aan het hoofd raakte. Max ging knock out en kwam iets later bij, maar zijn geheugen was weg. Dit zag er niet goed uit en een ambulance werd opgeroepen. De teams zochten ondertussen de kleedkamer op. Pas na 35 minuten na de gebeurtenis was de ambulance aanwezig en kon Max met ondersteuning van de ambulancebroeders het veld verlaten. Zijn gezicht was gezwollen en zijn geheugen was nog steeds niet goed. Max is nu in het ziekenhuis en moet nog een nacht ter observatie blijven.

Na 45 minuten werd de wedstrijd hervat. Tim Penterman maakte een verdienstelijke invalbeurt. De keeper van de A1 liet zich niet imponeren door enkele afstandsschoten van Varsseveld. De eerste kans van Grol was voor Lennard Walterbos, maar zijn schot ging via het been van een verdediger naast. Daarna waren de beste kansen toch eigenlijk wel voor Varsseveld. Bjorn Heezen schoot een bal uit een corner van dichtbij gelukkig over. Even later schoot Tim een bal uit tegen de rug van Ritchy Kleinnibbelink. De bal rolde gevaarlijk richting de doellijn, maar Tim kon gelukkig de bal ternauwernood voor de doellijn weer oprapen. Even later leek Varsseveld dan toch te gaan scoren. Via een aanval over links schoot Ritchy Kleinnibbelink de bal diagonaal in, maar via de vingertoppen van Tim belandde de bal op de paal.

Varsseveld was duidelijk de sterkere ploeg in het eerste half uur. Grol speelde zonder ideeën. Daarna was het echter Grol dat het heft in handen nam. De bal werd wat meer rondgespeeld en Grol creëerde zich ook enkele kansjes. Een bal van Mart Willemsen werd overgetikt. Twee schoten van Johan Houben gingen helaas beiden hoog over. Daarna was het toch weer Varsseveld dat de klok sloeg. De grootste kans voor rust was voor de op de 5-meter vrijstaande Luke Groot Wassink. Een perfecte voorzet op maat van Dave Ankersmit werd door Luke niet goed geraakt en ging naast. Luke was duidelijk de gevaarlijkste man aan Varsseveld zijde, waarvan de meeste dreiging uitging.

Na rust nam Grol het initiatief en liet Varsseveld zich inzakken. Grol liet de bal rondgaan en voerde de druk op. Grol kreeg een groot aantal cornerballen, maar had ook niet het geluk om tot een schot op doel te komen. De grootste kans was in de 80e minuut voor Rob Temmink. Een vrije bal van Kai Ordelmans kwam hoog bij de tweede paal precies richting het hoofd van Rob. Rob kon echter zijn hoofd er niet goed achter krijgen. In blessuretijd kreeg Varsseveld nog twee grote kansen, waaronder die van Jeremy Hoppema die vanaf rechts diagonaal langs Tim schoot, maar de bal ging gelukkig voor langs.

Na de reguliere speeltijd was het 0 – 0 en aangezien de eerste wedstrijd ook in een gelijkspel was geëindigd was een verlenging noodzakelijk. In de eerste helft van de verlenging kwam Grol niet verder dan een schotje van Lennard Walterbos. Robbin Giezen van Varsseveld kopte een cornerbal net naast. In de tweede helft van de verlenging, in de 114e minuut, was het dan toch raak voor Varsseveld. Luke Groot Wassink werd weggestuurd op links en liet Mart Willemsen achter zich. De bal werd in de 16-meter teruggelegd en ingeschoten. Tim kon in eerste instantie nog pareren, maar Robbin Giezen tikte de bal in tweede instantie binnen: 1 – 0.

De goedspelende Michel Kamphuis had twee minuten later de gelijkmaker op de schoen, maar hij schoot van dichtbij over. Er zat Grol dus ook niets mee dit seizoen. Na 120 minuten floot scheidsrechter Van Zuuk af en heeft Grol de laatste strohalm dus ook niet weten te pakken. De degradatie naar de 3e klasse is een feit. Een fikse domper voor de club s.v. Grol. Bij Varsseveld was het groot feest met de promotie naar de 2e klasse.