Grol 1 verliest van Concordia Wehl

616

GROENLO – Het zit de eerste selectie van s.v. Grol bepaald niet mee. Had men in het seizoen 2014-2015 onder leiding van trainer/coach Jos Heutinck reeds te maken met tal van tegenslagen, waardoor uiteindelijk een degradatie vanuit de eerste klas naar de tweede klas onoverkomelijk bleek, ook in het huidige seizoen (2015-2016) gaat het de thans onder leiding van trainer/coach Jeroen Burghout staande selectie bepaald niet voor de wind. Mede als gevolg van (langdurige) blessures, schorsingen en/of andere omstandigheden moet het uithangbord van de grote voetbalclub s.v. Grol in het verdere verloop van de huidige competitie nog alle zeilen bijzetten om zich in de tweede klas van de KNVB te kunnen handhaven.

Grol moest het afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Concordia W. doen zonder een zestal basisspelers: Lennard Walterbos, Michel Kamphuis, Johan Houben, Thomas Porskamp, Mart Zieverink en Ramon Landewers.
Een meer dan gevoelige aderlating, tevens de oorzaak van het zwakke spel en uiteindelijk de schamele 0-1 nederlaag in een wedstrijd, waarin zelfs niet Concordia W. maar Grol de beste kansen had om de overwinning naar zich toe te trekken.

Het was reeds in de achtste minuut van de wedstrijd dat de eindstand 0-1 op het scorebord prijkte. De Groldefensie stond, te beginnen met onnodig balverlies en slechte balcontrole van en bij Kai Ordelmans, op een meer dan knullige wijze te verdedigen, waardoor Concordia W., de ploeg van oud-Groltrainer Henry Goldstein, op een goedkope wijze aan een 0-1 voorsprong kwam (doelpunt van Niels Meijer van Concordia W.).

Het verdere verloop van de wedstrijd bood de toeschouwer helaas geen voetbal op tweede klasse niveau. Kreeg Grol in het verdere verloop van de eerste helft nog een aantal kansjes, voortreffelijk keeperswerk van Max de Vries voorkwam dat Concordia W. na een snelle tegenaanval de 0-2 kon laten aantekenen. Maar het was in die fase van de wedstrijd toch Grol dat de beste kansen had. Zo was het op slag van rust Jelle Kornegoor, die uit een voortzet van Rob Temmink al koppend voor de op dat moment verdiende gelijkmaker had kunnen zorgen. Ook in de tweede helft ging het spel op en neer, waarbij ondanks het kwalitatief beperkte, zeker niet op tweede klas niveau thuishorende voetbal doelpunten opleverde. In tegenstelling tot een week eerder, toen Grol in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Babberich met tien man op een voorbeeldige, agressieve manier druk wist te zetten op de tegenstander, kon Grol zich in deze wedstrijd niet echt profileren. Grol speelde in de defensie onsamenhangend en ongeorganiseerd, miste op het middenveld een echte leider/spelverdeler, alsmede in de aanval een lange, ongrijpbare spits.

In de vijf nog resterende wedstrijden van de competitie 2015-2016 zal Grol uit een ander vaatje moeten tappen, wil men de plaatsen 11 tot en met 14, zijnde de plaatsen die in aanmerking komen voor rechtstreekse degradatie en nacompetitie, willen ontlopen.

Zondag 10 april a.s. staat de uitwedstrijd tegen BVC ’12 op het programma (aanvang: 14.00 uur), zondag 17 april a.s. is Grol vrij en zondag 24 april a.s. speelt Grol thuis tegen Hatert (aanvang: 14.30 uur). Zondag tegen BVC ’12 in Beek-Ubbergen zijn Johan Houben en hopelijk Lennard Walterbos weer van de partij. Daar tegenover staat de afwezigheid van Kai Ordelmans en Mart Willemsen vanwege schorsingen.