19 april 2024
Home » Groenlo » Grol wint van VVG ’25 in de #Achterhoekcup

Grol wint van VVG ’25 in de #Achterhoekcup

137

GROENLO – Kwam men in de bekerwedstrijd tegen 4e klasser VVG ’25 uit Gaanderen pas heel laat op voorsprong, afgelopen dinsdag 21 oktober was de wedstrijd tegen VVG ’25 in de Achterhoekcup na vier minuten al gespeeld.

Grol door naar volgende ronde Achterhoekcup.

Grol ging voortvarend uit de startblokken en speelde haar beste kwartier van dit seizoen. Het is duidelijk te zien dat het team onder leiding van trainer Jeroen Burghout progressie boekt. Na twee minuten scoorde Mart Willemsen de 1 – 0 en nog geen twee minuten later tikte Quint Kristen de 2 – 0 binnen. Met een prachtige krul van Ties ten Barge zat na een kwartier de wedstrijd helemaal op slot: 3 – 0. Grol liet de bal goed rondgaan. Echte kansen kreeg men echter niet meer de eerste helft. VVG ’25 kreeg nog twee kansen, waarvan een, op slag van rust, op de paal belandde.

In de tweede helft gebeurde er niet echt veel. VVG ’25 herpakte zich enigzins, maar het was toch met name Grol dat in balbezit was. De grootste kansen waren voor Pim Westervoorde, een A-speler die debuteerde in het eerste team, die net over kopte, voor Jordi Huijgen met een afstandschot en Mathijs Warnar die net naast schoot. VVG ’25 had nog een mooi afstandschot dat slechts op de paal belandde. In de allerlaatste minuut werd het dan toch nog 4 – 0. Mathijs Warnar was een fractie eerder bij een te korte terugspeelbal op de keeper van VVG ’25 en kon de bal eenvoudig in het doel dribbelen.

Ondanks het eerdere verlies tegen Vorden, bereikt Grol hiermee, vanwege een beter doelsaldo, de volgende ronde van de Achterhoekcup. Wolversveen, die ook bij Grol in de poule zit, heeft zich teruggetrokken. Vorden en VVG ’25 moeten nog tegen elkaar spelen voor de andere plek in de volgende ronde.

Zondag 25 oktober is Grol vrij. Volgende week dinsdag 27 oktober speelt Grol thuis tegen Vios Beltrum voor de beker. Aanvang 20.00 uur.