Home » Sport » Grol behaalt zwaar bevochten zege op RSC

Grol behaalt zwaar bevochten zege op RSC

263

GROENLO – De hoofdmacht van Grol heeft een zwaarbevochten 4-3 overwinning behaald op RSC uit het Twentse Rossum. Mede daardoor gaat de equipe van trainer/coach Sander Hoopman in de klasse 3A van de KNVB aan de leiding met 24 punten uit 9 gespeelde wedstrijden met daarbij de doelcijfers 29 voor en 12 tegen. Tegen de stugge, hardwerkende Rossumse ploeg van oefenmeester Noël Spijker, die tijdens deze wedstrijd op geen enkel moment liet zien dat men in deze competitie tot op heden als lantaarndrager fungeert, moest Grol het onderste uit de kan halen om de winst naar zich toe te trekken.

Het gevolg hiervan was een spektakelstuk waarin en waarbij van alles gebeurde. Spanning, sensatie, blunders, hoogstandjes, overbodige overtredingen met als gevolg zes gele kaarten en een rode kaart met aan het eind een zwaar teleurgestelde formatie van RSC en een dolgelukkige formatie van Grol met aan het hoofd Luc Berentsen, die drie doelpunten liet aantekenen en derhalve voor een hattrick zorgde. Bij dit alles kan de Grolformatie mogelijk verweten worden dat men de klus tegen de club met slechts 250 spelende leden uit het dorp Rossum, dat circa 2.300 inwoners telt, te licht heeft opgepakt, anderzijds verdient de Grolequipe veel waardering en lof voor het feit dat men in de tweede helft een 1-2 achterstand in slechts zestien minuten tijds wist om te buigen in een 4-2 voorsprong.

RSC nam na tien minuten spelen in de eerste helft via Peter Hobbelink een verrassende 0-1 voorsprong dankzij onzorgvuldig handelen van de Grolachterhoede inclusief goalie Wessel Baarslag. Dit had een offensief van Grol tot gevolg, dat bij een beetje meer geluk doelpunten had kunnen opleveren van met name Mart Zieverink en Luc Berentsen. Moet gezegd worden dat naast deze doelrijpe kansen ook diverse passes en voorzetten niet aankwamen. Desalniettemin kwam de gelijkmaker nog in de eerste helft tot stand. Een grove overtreding van Peter Hobbelink van RSC had een strafschop voor Grol tot gevolg, die door Luc Berentsen feilloos werd ingeschoten. In het tweede bedrijf van dit niet hoogstaande, maar wel enerverende bedrijf was het RSC dat via Kas van Benthem een 1-2 voorsprong nam. Een signaal voor Grol om extra gas te geven. Dit resulteerde in doelpunten van respectievelijk Luc Berentsen (2x) en Wouter Rexwinkel in een 4-2 voorsprong. Dat deze voorsprong niet de eindstreep haalde, heeft te maken met een nog uit de lucht gevallen doelpunt dat Biek Bossink voor RSC en dat ruim in de blessuretijd liet aantekenen. Eindstand: 4-3.

Gele kaarten: Roel Brinks, Michel Kamphuis, Thomas Porskamp en Luc Berentsen van Grol en Peter Hobbelink en Bram Nijhuis van RSC. Rode kaart: Patrick Leferink van RSC.

Zondag 1 december a.s. speelt Grol 1 om 14.00 uur in Saasveld een uitwedstrijd tegen Saasveldia 1 en vervolgens staat voor zondag 8 december a.s. weer een thuiswedstrijd tegen in dit geval De Tukkers uit Albergen op het programma (aanvang: 14.30 uur op het sportpark Den Elshof in Groenlo).