25 april 2024
Home » Sport » Grol in 100e minuut 0 – 1 onderuit

Grol in 100e minuut 0 – 1 onderuit

118

Grol leek, met nog 10 spelers in het veld, op weg naar een punt tegen Babberich. Maar scheidsrechter Hoffmann dacht er anders over. En wees in de 100e minuut plots, en verrassend voor beide ploegen, naar de penaltystip. Eldridge Rojer benutte dit paaskadootje: 0 – 1 voor Babberich. Een zware teleurstelling voor de manschappen van Jeroen Burghout die de gehele wedstrijd gevochten hebben als leeuwen. Grol zal zich moeten herpakken. Michel Kamphuis kan enkele wedstrijden schorsing tegemoet zien. Zondag 3 april staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen Concordia Wehl. Aanvang 14.30 uur. Tijdens dit weekend organiseert de VSVG tevens weer een Fancy Fair.

Voor Grol 1 stond op paaszaterdag het inhaalduel tegen Babberich op het programma. Officieel een thuisduel, maar omdat de vorige wedstrijd in Groenlo is gespeeld in verband met een andere activiteit op het sportpark van Babberich, werd de wedstrijd in Babberich gespeeld.

Babberich begon, na een minuut stilte in verband met het overlijden van voetballegende Johan Cruijff, sterk aan de wedstrijd, en liet zien over zeer goede, snelle en behendige voetballers te beschikken. Grol had zijn handen daar meer dan vol aan. Keeper Max de Vries moest meerdere keren in actie komen. Een lage voorzet van Wayne Berry werd vakkundig door Max gepakt, en even later belandde een schot van Hermani de Andrade op het lichaam van Max. Daarnaast hield Babberich steeds minimaal vijf spelers achterin, waardoor het voor Grol lastig was om kansen te creëren. Het meeste gevaar aan Babberich kwam van Benjamin Roemeon, die menig scherpe voorzet afleverde vanaf de linkerkant, en Stephan Gezius, de spil in de meeste aanvalscombinaties.

Maar Grol groeide langzamerhand in de wedstrijd en kreeg meer vat op de aanvalsdrift van Babberich. Na een kwart wedstrijd was er de eerste mogelijkheid aan Grolkant. Op aangeven van Lennard Walterbos, schoot Ties ten Barge goed in de hoek, maar Keeper Sinan Bagci tikte dit schot tot corner. Dit was ook eigenlijk de enige keer dat Sinan echt in actie moest komen. Stephan Bezius beantwoordde deze kans van Grol met een vrije trap van de zijkant die verrassend over Max op de lat belandde. Maar Grol ging door. Michel Kamphuis draaide warm en via zijn bekende rush op de linkerkant werd Lennard Walterbos in stelling gebracht. Zijn schot ging via een verdediger naast. En vlak daarna punterde Mathijs Warnar vanaf 16 meter over, waar afleggen op een medespeler wellicht een betere optie was geweest.

Babberich bleef echter gevaarlijk en wist bij balverlies van Grol snel om te schakelen. De meertal situaties werden gelukkig niet goed uitgespeeld. Een schot van Stephan Bezius werd door Max uit de onderhoek getikt.

Vlak voor rust was het scheidsrechter Remco Hoffmann uit Haaksbergen die zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken en Grol de genadeklap gaf. Een actie van Michel Kamphuis tijdens een van zijn rushes, waarbij hij te laat bij de bal was en een tegenstander raakte, werd tot ieders verbazing met rood bestraft, waar geel meer op zijn plaats was geweest. Hierdoor kwam Grol met 10 man te voetballen. En na rust leek Hoffmann ook de kant van Babberich te hebben gekozen, en speelde Grol zelfs tegen 12 man.

Maar de manschappen van Jeroen Burghout vochten als leeuwen. En men verstopte zich niet, en speelde vol voor de winst. Grol speelde geconcentreerd. Voorin maakten Ties ten Barge en Mathijs Warnar het de Babberich verdediging knap lastig. Achterin maakten Mart Willemsen en Dudu vele meters om de aanval van Babberich uit te schakelen. Op het middenveld speelde Lennard Walterbos een belangrijke rol bij de opbouw. Stephan Gezius bleef echter gevaarlijk. Een schot van hem ging rakelings over en Max moest in actie komen bij een schot onder in de hoek van Stephan.

Na een uur spelen kreeg Grol zowaar een vrije trap op 17 meter van het Babberich doel. Zou Grol wellicht voor een verrassing kunnen zorgen, ondanks dat de muur maar op vijf meter stond? De vrije trap van Lennard belandde echter te eenvoudig over de grond bij Sinan Bagci in de handen. De irritaties in het veld liepen op, aangewakkerd door het inconsequente fluiten van Hoffmann.  Tien minuten voor tijd gaf hij bij een duel om de bal zomaar weer een vrije trap voor Babberich op 17 meter van het doel. De bal belandde gelukkig in de handen van Max. Grol leek voor een stuntje te zorgen door met 10 man de 0 – 0 te houden. Jeroen Burghout wisselde nog twee keer en de blessuretijd was bereikt. Enkele minuten extra was zeker op zijn plaats in verband met een aantal blessurebehandelingen, maar Hoffmann besloot maar liefst tien minuten extra te spelen.

De ingevallen Rutger van Schijndel kwam nog in scoringskans in de 16-meter. Maar hij had te veel tijd nodig en de weg naar het doel werd door een verdediger geblokkeerd. In de 96e minuut ging een schot van Babberich rakelings naast. De 0 – 0 leek binnen. In de 100e minuut kreeg Babberich nog een vrije trap aan de zijkant, die voor werd gegeven, en tot ieders verbazing floot Hoffmann niet voor het einde, maar wees naar de penalty stip. Johan Houben zou hebben vastgehouden. Eldridge Rojer verzilverde dit paaskadootje vakkundig: 0 – 1.

De vreugde bij Babberich was groot. Het Grolkamp was boos, boos op scheidsrechter Hoffmann.