19 april 2024
Home » Groenlo » Grol begint competitie met gelijkspel tegen DCS

Grol begint competitie met gelijkspel tegen DCS

205

Grol leek de competitie met een overwinning te starten, maar moest 7 minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker toestaan: 1 – 1. Jammer, maar gezien de gehele wedstrijd een terechte puntenverdeling. DCS was de wat meer voetballende ploeg en Grol hanteerde veel de lange pass. Dit resulteerde vlak na rust in de 1 – 0, door een doelpunt van Johan Houben, weggestuurd door Michel Kamphuis. Maar vlak voor tijd tikte Peter van Raay van DCS de gelijkmaker binnen, nadat een vrije trap, die bij de tweede paal kwam, vrij kon worden breed gekopt. In blessuretijd kwam Grol nog goed weg toen DCS een bal in het zijnet kopte. Het eerste punt is binnen. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen het sterke SDOUC op het programma.

Grol startte de eerste helft met nieuwkomers Ramon Landewers, Quint Kristen en Rick Arink in de basis. Grol werd vroeg vastgezet door DCS, waardoor de opbouw moeilijk verliep en veel de lange bal werd gehanteerd. DCS daarentegen mocht van Grol tot aan de middenlijk komen. DCS had een aantal handige spelers met Perry Nesselaar en Jan Simon Sluis van achteruit en Sven Willems en Kelvin Lenselink die voorin het spel maakten. Met name over links kwam men er soms te makkelijk door. Aan Grolkant speelden Michel Kamphuis en Jelle Kornegoor een goede partij en zorgden daarmee voor de aanvallende impulsen. De lange passes van Wouter Pillen werden veelvuldig door Mart Zieverink verlengd, maar bereikten niet altijd een medespeler. Verder werden teveel vrije ballen en cornerballen slecht benut. Achterin stond Mart Willemsen verdedigend goed zijn mannetje.

De eerste grote kans was voor Grol in de achtste minuut. Een strakke vrije trap van Johan Houben werd door Jelle Kornegoor snoeihard net overgekopt. Even later was de tweede grote kans voor Mart Zieverink. De bal werd aangenomen op het bovenbeen en vervolgens met de buitenkant voet vanaf 25 meter over de keeper op doel geschoten. De bal belandde jammergenoeg op het dak van het doel. Na dit goede begin was het DCS dat gevaarlijk werd met twee schoten net naast het doel. De grootste kans aan hun kant was voor Peter van Raay, die een voorzet van dichtbij hard inschoot, maar gelukkig via het been van Max de Vries naast ging. Ruststand derhalve 0 – 0.

Grol ging in de tweede helft anders spelen, door vroeger te storen. DCS had hier moeite mee. In de 52e minuut werd Johan Houben weggestuurd door Michel Kamphuis en rondde Johan beheerst langs doelman Raoul Beeking af: 0 – 1. Grol was bezig met een sterke fase in de wedstrijd en speelde met zelfvertrouwen en won de meeste duels. Men kon echter niet doordrukken. Zowel Rick Arink en Jelle Kornegoor kregen een kans maar schoten te zacht in. DCS was geirriteerd en was meer met zichzelf en de scheidsrechter bezig dan met Grol. DCS kreeg in deze periode van de wedstrijd ook twee gele kaarten. Grol leek op een overwinning af te gaan. Maar juist in deze fase met nog een kwartier te gaan liet Grol zich achteruit drukken en ging men achterin onnodig slordig en paniekerig  spelen. Met drie wissels was de organisatie ook verdwenen. DCS maakte hier gebruik van. Een vrije trap belandde bij de tweede paal en kon daar door DCS vrij worden breed gekopt waarna Peter van Raay de bal eenvoudig in kon tikken: 1 – 1. In blessuretijd kreeg DCS nog enkele goede kansen, maar kwam Grol goed weg. Eindstand derhalve: 1 – 1.

Grol moet zich uiteindelijk dus tevreden stellen met een punt. Gezien de gehele wedstrijd wellicht een terechte puntenverdeling. Komende zondag 13 september speelt Grol thuis tegen SDOUC, die de competitie is begonnen met een 4 – 2 overwinning tegen Rheden. Aanvang 14.30 uur.