Home » Sport » Grol begint sterk in de beker met ruime overwinning

Grol begint sterk in de beker met ruime overwinning

265

RUURLO / GROENLO –

Ruurlo – Grol 1 – 6

Hattrick Luc Berentsen

Op zondag 3 september stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma voor Grol 1. De bekerwedstrijd tegen 3e klasser Ruurlo 1. In Ruurlo schoot Grol snel uit de startblokken. Na een kwartier stond het al met 0 – 3 voor. De drie doelpunten vielen in drie minuten tijd. Aanvoerder Michel Kamphuis gaf het goede voorbeeld. Na verovering van de bal en een combinatie met Jordy Oonk rondde hij beheerst af: 0 – 1. Een paar minuten later schoot Luc Berentsen van ca 25 meter hard en laag in: 0 – 2. En nog geen minuut later kan Michel, nadat scheidsrechter Arnoldus het vlagsignaal van de grensrechter voor uitbal negeerde, zo maar doorlopen naar de goal en afronden: 0 – 3. Het veldspel van Grol en Ruurlo deed niet veel voor elkaar onder, maar Grol wist in deze fase gewoon meer kansen te creëren en te scoren. Even leek het nog spannend te worden, nadat Haiko Scheffer de bal van de rand 16-meter fraai in de hoek krulde: 1 – 3. Wessel Baarslag, die de gehele wedstrijd weinig te doen had, kon er alleen maar naar kijken. Verder waren er aan beide kanten geen kansen meer. Ruststand derhalve ook 1 – 3.

In de tweede helft speelde Grol in het begin erg vanuit de verdediging. Men liet Ruurlo het spel maken. Ruurlo kreeg daardoor een paar kansjes. Maar toch was het Grol dat wederom scoorde. Een voorzet van Michel Kamphuis werd met een fraaie snoekduik door Jordy Oonk bij de tweede paal binnengekopt: 1 – 4. Een nog mooier doelpunt volgde daarna. Michel Kamphuis, wederom de beste man aan Grolkant, stuurde Rutger van Schijndel weg. En hij zette Luc Berentsen vrij voor de goal, die eenvoudig binnen kon tikken. Een doelpunt uit het boekje: 1 – 5. Daarna domineerde Grol op het veld. Men wist de bal langdurig rond te spelen en in bezit te houden. Vlak voor tijd kon Luc ook nog zijn derde aantekenen. Hij werd door de lucht aangespeeld door Rutger van Schijndel. Luc nam de bal goed aan, misschien een klein beetje geholpen door een arm, en hij schoot strak binnen: 1 – 6. Dit was tevens de eindstand. Een mooie opsteker voor het team van Sander Hoopman, die na zijn geslaagde operatie al weer de training heeft geleid en op de bank zat.

Komende zondag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. 14.30 uur thuis tegen Haarlo 1.

83e min. 1 – 6 Luc Berentsen

Opstelling Grol: Wessel Baarslag, Bjorn te Braake, Mart Willemsen, Tim Leusink, Teun Pasman, Quint Kristen, Luc Berentsen, Michel Kamphuis, Rick Arink, Jordy Oonk, Wouter Rexwinkel. Wissels 2e helft: Mathijs Warnar, Roel Bruins en Rutger van Schijndel.

Gele kaarten: Quint Kristen en Michel Kamphuis.