Home » Groenlo » Grol behaalt een verdienstelijke zege tegen Ruurlo

Grol behaalt een verdienstelijke zege tegen Ruurlo

143

Sprong naar vierde plaats op de ranglijst

GROENLO/RUURLO – Na vorige week een meer dan verdienstelijke 3-1 overwinning in eigen huis te hebben behaald tegen VDZ uit Arnhem, wist Grol afgelopen zondag ook de uitwedstrijd tegen Ruurlo te winnen. Hiermee stijgt de hoofdmacht van trainer/coach Sander Hoopman naar de vierde plaats op de ranglijst met slechts twee punten achterstand op de voor de nacompetitie bijzonder lucratieve derde plaats. Leed Grol op 11 november 2018 in eigen huis nog een 1-2 nederlaag tegen de Ruurlose equipe van trainer/coach Wouter Schouten, ditmaal derhalve een belangrijke overwinning met dezelfde cijfers voor de Grollenaren.

Ruurlo – Grol is vanzelfsprekend geen streekderby zoals Longa ’30 – Grol en zelfs geen VIOS B. – Grol. Dus ook geen drieduizend en zelfs geen vijfhonderd toeschouwers op het sportpark ’t Rikkelder in Ruurlo. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat de koude en met name gure weersomstandigheden niet bepaald een uitnodiging vormden om deze wedstrijd met eigen ogen te gaan volgen.

De wel aanwezige vaste supporterskern uit Groenlo zag met name in eerste 35 minuten van de wedstrijd een sterk opererend Grol. Het was ook deze periode waarin de blauw-witte brigade een 0-2 voorsprong nam. Hoopman had ervoor gekozen om dezelfde basis-elf in het veld te brengen als in de succesvolle thuiswedstrijd tegen VDZ. Een en ander betekende dat andermaal Ramon Landerwers, Bjorn te Brake en Tycho Riteco genoegen moesten nemen met een plek op de reservebank. Zoals bekend is aanvoerder Michel Kamphuis nog steeds niet hersteld van een langdurige blessure.

Na doelrijpe kansen voor respectievelijk Luc Berentsen en Mart Zieverink, beide keren op aangeven van Wouter Rexwinkel, was het in de 18e minuut Luc Berentsen die een voorzet van Mart Zieverink fraai inkopte: 0-1. Was de woekerende, venijnige wind niet bepaald welkom bij de toeschouwers, Grol deed er in de 35e minuut via Quint Kristen zijn voordeel mee toen deze middenvelder een hoekschop in één keer wist te verzilveren: 0-2.

Na deze verdiende voorsprong veranderde het voetbal van de Grolploeg in negatieve zin. Het veldspel kreeg een rommelig karakter, hetgeen met name kwam doordat een stukje gemakzucht zijn intrede deed waardoor vooral het elkaar doelgericht aanspelen verslechterde. Dit had tot gevolg dat Ruurlo op slag van rust terug in de wedstrijd kwam. Een hoekschop van Maikel Janssen werd door Niek Sprukkelhorst hard ingeschoten: 1-2.

Na de theepauze ontwikkelde zich een op- en neergaande strijd waarbij beide ploegen nog kansen kregen. Bij Grol was het met name te danken aan de goed keepende Wessel Baarslag, de uitstekend spelende Eduardo Sousa Cavalcante en de soeverein verdedigende Mart Willemsen dat de voorsprong over de eindstreep kon worden getild. In de slotminuten van de wedstrijd was Luc Berentsen zelfs tot tweemaal toe nog dicht bij een derde doelpunt voor Grol. Schoot hij eerst uit een voorzet van Tycho Riteco op de paal, even later wist doelman Stijn Smak van Ruurlo met een knappe redding een doelpunt van dezelfde Grolspeler te voorkomen. Al met al een verdiende overwinning voor de Grolploeg.

Zondag 17 februari a.s. speelt Grol om 14.30 uur op het sportpark Den Elshof in Groenlo tegen VVO uit Velp. De wedstrijd in Velp, tevens de opening van de competitie 2018-2019, werd door de Grollenaren gewonnen met 1-4.