18 april 2024
Home » Sport » Grol uit de beker door DVS ’33 2

GROENLO – In de 4e ronde van de districtsbeker heeft Grol op zaterdag 25 februari met 1 – 0 verloren van DVS ’33 2.
In Ermelo trad de hoofdmacht van Grol, op Carnavalszaterdag, aan tegen de 2e uitgaaf van DVS ’33. Het eerste team komt uit in de 3e divisie. Het tweede elftal speelt bovenin mee in de reserve hoofdklasse. De jeugdopleiding heeft in het seizoen 2014-2015 de Rinus Michels award gewonnen voor de beste jeugdopleiding bij de amateurs. Een echt voetbalbolwerk derhalve

Het tweede team van DVS ’33 speelde zeer verzorgd voetbal en liet de bal makkelijk en zuiver rondgaan. Grol kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. DVS ’33 was de dominerende ploeg. Na een kwartier was het Job Kuijpers die de 1 – 0 aantekende met een bekeken schuiver in de hoek. De rechtsvoor en linksvoor van DVS ’33 waren snel en behendig. Pim Westervoorde en Ramon Landewers hadden er hun handen meer dan vol aan. Tim Penterman hield Grol op de been met enkele goede reddingen, met name in de laatste vijf minuten voor rust.

In de tweede helft was het meer een wedstrijd. Grol ging vroeg storen en ontregelde de aanvallen van DVS ’33. Het voetbal van Grol was onrustig, maar toch creëerde men enkele kansen. De grootste kans was voor Mathijs Warnar. Een voorzet van Michel Kamphuis, die een goede wedstrijd speelde, werd door Mathijs net overgekopt. De andere kans was voor Johan Houben. Zijn vrije trap van 18 meter ging echter naast het doel. Jammer dat Grol de gelijkmaker niet kon maken. DVS ’33 speelde op de counter in deze helft en had gelukkig voor Grol moeite met scoren.

In blessuretijd ging zelfs een schuiver op leeg doel, omdat Tim Penterman nog op de terugweg was van een Grol-corner, naast. 1 – 0 was daardoor ook de eindstand en Grol ligt daarmee uit de bekercompetitie.

Voor de Grolspelers Jur Dieker, Bjorn te Braake en Michel Kamphuis was er nog een gele kaart.
Opstelling: Johan Houben, Leon Scholten, Jordy Oonk (46. Wouter Rexwinkel), Mart Zieverink, Michel Kamphuis, Ramon Landewers, Tim Penterman, Pim Westervoorde (46. Bjorn te Braake), Tim Leusink, Mathijs Warnar en Jur Dieker.

Op zondag 5 maart is Grol vrij. Op zondag 12 maart speelt Grol in de competitie de uitwedstrijd tegen koploper Bon Boys. Aanvang 14.00 uur.