Home » Sport » Grol Dames 1 – Loo Dames 1

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond Grol Dames 1 tegen Loo Dames 1 op het programma. Nadat Grol Dames 2 het goede voorbeeld gaf begonnen de dames van Grol ook goed. Al snel stond het 3-0 in het voordeel van Grol. Het tempo lag van beide kanten erg hoog. Doordat de dames van Loo veel penalty’s kregen kwamen ze steeds dichterbij. Hierdoor werd het spel van Grol erg onrustig.

Jitske Schuurmans scoorde de 6-4 voor Grol, waardoor er weer rust ontstond in het team. Tevens was dit het 100ste doelpunt in de competitie van Grol en deze werd met luid gejuich ontvangen! Met rust was de stand 7-4 in het voordeel van Grol.

Door een goede peptalk van coach Woppie (Raymond Wopereis) gingen dames weer met een goed gevoel de tweede helft in. Je niet gek laten maken en gewoon het eigen spelletje blijven spelen was hierbij het belangrijkst.

In het begin van de tweede helft volgde er al snel een doelpunt voor de dames van Loo. De dames van Grol lieten de kopjes niet hangen liepen uit naar een voorsprong van 5 doelpunten verschil. Na een aantal tijdstraffen voor de thuisploeg kwamen de dames van Loo terug tot 11-9. Toch werd er heel goed verdedigd aan de thuiskant waardoor de voorsprong voor Grol bleef.

Na een spannende tweede helft kreeg Grol in de laatste secondes nog een penalty mee. Deze werd met volle overtuiging genomen door keepster Annick Dijk! Door deze mooie penalty heeft Grol verdiend gewonnen met een eindstand van 14-11!