19 april 2024
Home » Groenlo » Grol dames 3 – Reflex 2

Op zaterdagavond 3 maart speelde dames 3 een thuiswedstrijd tegen Reflex 2. De week ervoor speelden de dames uit Groenlo uit tegen Reflex 1, dit liep uit op een flinke domper. Des te meer erop gebrand was het team om er deze wedstrijd meer uit te slepen.

Het fluitsignaal klinkt en Grol besluit met 4 wissels op de bank vanaf de start op tempo te spelen. Het advies van coach Martine is gebruik te maken van dat tempo en met volle overtuiging door te gaan of de bal op het laatste moment af te leggen naar de cirkel of de hoekspeelster. Door met die overtuiging de verdediging op te zoeken en een poging tot passeren te doen, worden er al snel twee penalty’s uitgesleept die goed worden benut door opbouwspeelster Sylke. Helaas worden vele schoten op doel hierna met te weinig kracht en precisie geplaatst, waardoor de keepster van Reflex ze tegenhoud.

In de verdediging wordt er in het begin goed gecommuniceerd, overgedragen en uitgestapt, waardoor er minder dan anders wordt geschoten van afstand door Reflex. Het loopt gelijk op, deze eerste helft. Onder andere Joyce en Dion weten mooie doelpunten te maken vanuit de hoek. Toch wordt er te weinig gescoord en te snel afgerond door Grol, waardoor er veel tijd en energie zit in de verdediging. Invalkeepster Kim staat een hele goede pot te keepen en weet met een flink aantal reddingen de schade te beperken. Ruststand: 6-4 in het voordeel van Reflex.

In de rust geeft coach Martine een stevige peptalk. Het kan en moet beter. In de verdediging mag het een stuk energieker en fanatieker. In de aanval is het devies; zuiniger omgaan met de bal, tijd nemen en wissels beter benutten. De punten moeten nog haalbaar zijn! De tweede helft gaat van start. Reflex scoort kort na elkaar twee keer door van afstand hoog te komen. Grol gaat ervoor en probeert elkaar te motiveren, maar ten opzichte van de tweede helft veranderd er te weinig om in te kunnen lopen. Af en toe valt er een goal vanuit Grol, Elske weet bijvoorbeeld hoog te komen en te scoren en Dorien weet langs de verdediging vanuit de loop te scoren. Maar het is niet voldoende. De voorsprong voor Reflex blijft en wordt zelfs vergroot door nog een penalty. Eindstand: 12-8 in het voordeel van Reflex.

Volgende week speelt dames 3 op zondag 11 maart uit tegen Duiven.