25 april 2024
Home » Groenlo » Grol door naar volgende bekerronde na 1 – 4 winst op Kilder

Grol door naar volgende bekerronde na 1 – 4 winst op Kilder

195

Na de 1 – 3 winst uit tegen 4e klasser VVG ’25 en de 2 – 1 winst thuis tegen 3e klasser Varsseveld, wist  Grol ook de derde en laatste groepswedstrijd in de voorronde van de beker te winnen. Ditmaal uit tegen s.v. Kilder, uitkomend in de 4e klasse. Uitslag 1 – 4. Doelpunten werden gemaakt door Mart Zieverink, Johan Houben en Thomas Porskamp tweemaal. Allen in de tweede helft. Hiermee is Grol door naar de volgende bekerronde. Zondag a.s. speelt Grol de eerste competitiewedstrijd uit naar Zevenaar tegen DCS. Aanvang 14.30 uur.

Grol begon met Rutger van Schijndel op de rechtsachterpositie en Rick Arink linksvoor in de basis. De eerste helft was zeer slecht van Grolzijde. Klider hanteerde veelal de lange bal, toonde veel meer inzet, en won de meeste duels. Grol speelde onrustig en de passes waren onnauwkeurig. In de eerste twintig minuten had Kilder vier goede kansen, met name door onnodig balverlies van Grol. Gelukkig werd hier niet uit gescoord. Het eerste schot op doel van Kilder door Grol liet twintig minuten op zich wachten. De grootste en eigenlijk enige kans in de eerste helft voor Grol was een kopbal van Mart Zieverink uit een corner bij de tweede paal die op de keeper van Kilder belandde. Ruststand derhalve 0 – 0.

De tweede helft was gelukkig een stuk beter. Met name in het vinden van de vrije man voorin. Na vier minuten was het dan ook al raak. Een mooie actie op rechts van Jelle Kornegoor werd gevolgd door een mooie lage voorzet die door Mart Zieverink goed werd ingetikt: 0 – 1. Een paar minuten later werd het  0 – 2: Johan Houben werd door een pass van Michel Kamphuis vrijgespeeld en Johan passeerde beheerst de keeper van Kilder. De wedstrijd leek gelopen. Maar tot ieders verbazing floot scheidsrechter Veltmaat bij een scrimmage voor een penalty voor Kilder. Aanvoerder Mark van Dillen benutte deze, zij het in tweede instantie: 1 – 2. Daarna kon Kilder echter niet meer gevaarlijk worden en was Grol de betere ploeg. In de 78e minuut kwam Thomas Porskamp in scoringspositie en rondde fraai af: 1 – 3. Even later kwam de bal uit een kluts weer bij hem en kon Thomas ook de 1 – 4 scoren.

Een mooie uitslag, maar de score had nog veel hoger uit moeten vallen. Johan Houben schoot vanaf de zijkant voor een leeg doel in het zijnet en Jur Dieker rondde een voorzet op maat voor een leeg doel af aan de verkeerde kant van de paal. Michel Kamphuis werd alleen op de keeper afgaand getorpedeerd, maar in plaats van een penalty kreeg hij een vrije trap tegen. Jur Dieker ging alleen op de keeper af maar stiftte de bal over de keeper en de goal. Johan Houben schoot in vrije positie nog een bal op de paal. Daarna kwam Michel nog alleen voor de keeper, maar had te veel tijd nodig, waardoor een Kilder verdediger nog kon ingrijpen. Grol zal in de competitie toch zorgvuldiger met deze kansen moeten omgaan.

Er was nog een gele kaart voor Rick Arink.

Door deze overwinning bereikt Grol de volgende bekerronde.

Zondag 6 september speelt Grol de eerste competitie wedstrijd tegen DCS uit in Zevenaar. Aanvang 14.30 uur.