25 april 2024
Home » Grol DS3 – Minerva DS2

GROENLO – Zondag 9 december stond voor de handbaldames van Grol 3 de laatste thuiswedstrijd voor de korte winterstop op het programma. De tegenstander uit Gaanderen, Minerva, stond er op papier iets beter voor. Beide teams hadden 6 punten, maar Minerva had 1 wedstrijd minder gespeeld. Het zou dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Gelijk in de eerste speelminuten werd duidelijk dat 1 speelster van Minerva er bovenuit stak, zij scoorden hun eerste 4 doelpunten door harde en strakke ballen op het doel. Gelukkig had Grol daar wel een antwoord op, Mignon opende de score vanuit de hoek, Floor en Loran wisten ook al snel het net te vinden.

De hele eerste helft ging het gelijk op. De snelle en lange nummer 8 van Minerva werd goed in de gaten gehouden, ze kreeg mandekking wanneer ze op de opbouw speelde. De verdediging stond verder behoorlijk dicht, de overige speelsters konden weinig uithalen.

In de aanval was de opdracht van de coach: simpel spelen. Instarten, kijken waar de kansen liggen, schieten van afstand. Dit lukte prima: de dames gingen de rust in met een voorsprong van 9-7.

Na de rust was de voorsprong snel weer verdwenen, Minerva kwam gelijk tot 9-9. Daarna liep Grol weer uit door het schieten van afstand, goed opgezette vrije ballen en mooie schoten van onder andere Diede en Mariska. De winst was niet meer in gevaar, einduitslag een verdiende 15-12 voor Grol. Dames 3 weet daarmee weer op te klimmen naar de 4e plek.