20 april 2024
Home » Groenlo » Grol en Concordia Wehl delen punten

Grol en Concordia Wehl delen punten

132

GROENLO/WEHL – Grol speelde tegen Concordia Wehl een goede eerste helft en kwam door een bekeken doelpunt van wederom Mathijs Warnar op een 1 – 0 voorsprong. De tweede helft ging Concordia een versnelling hoger spelen en was het hun topscorer Niels Meijer die de 1 – 1 binnenkopte. Dit was ook de eindstand en gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Grol zakt hiermee een plekje op de ranglijst. Zondag 15 november staat de moeilijke thuiswedstrijd tegen BVC ’12, de nummer 3 van de ranglijst, op het programma.

Grol had maar liefst acht geblesseerde spelers aan de kant staan. Sinds vorige week zondag zijn daar Mart Zieverink en Johan Houben bijgekomen. Gelukkig was Michel Kamphuis weer terug. Daardoor kregen Jur Dieker en Rick Arink weer een basisplaats. Grol begon slecht. In de eerste minuut kwam Koen Berendsen door een fout van de Grolverdediging al oog in oog met Max de Vries. De inzet van Koen werd vakkundig gepareerd door Max. Grol was hierdoor wakker geschud en toonde een eerste helft met zeer veel passie. De vleugelverdedigers Ramon Landewers en Michel Kamphuis hadden interessante duels met de snelle Wouter Jansen. Naast Ramon en Michel, speelde ook Wouter Pillen een degelijke pot. In de eerste helft werd geen kans meer weggegeven. Alleen vlak voor rust belandde een afstandschot van Niels Meijer nog bij Max in de handen.

Voorin was Mathijs Warnar weer de uitblinker. Na 20 minuten kreeg hij al een grote kans. Scheidsrechter Reijbroek liet een vermeend buitenspel terecht doorgaan en Mathijs schoof de bal beheerst langs keeper Stijn Spikker. De bal kaatste echter via de binnenkant van de paal weer in het veld. Nog geen twee minuten later kwam Mathijs weer in dezelfde situatie. Ditmaal schoof hij de bal wederom laag langs Stijn Spikker en ditmaal was het wel raak: 0 – 1. Voor de rest van de eerste helft waren er geen kansen voor beide ploegen.

Na rust ging Concordia, dat onder leiding staat van oud Grol-trainer Henry Golstein, een versnelling hoger spelen. Aanvoerder Tom Berendsen en Koen Berendsen waren hierbij de aanjagers. Grol liet zich meer en meer in de verdediging drukken. Concordia verplaatste het spel veelvuldig eenvoudig van de ene naar de andere kant van het veld. Na een kwartier spelen leverde dit uiteindelijk een voorzet op die door de vrijstaande topscorer Niels Meijer geplaatst in de hoek werd gekopt: 1 – 1.

Concordia drukte daarna door en ging voor de overwining. Niels Meijer werd nog twee maal gevaarlijk, maar Max de Vries was ditmaal de sterkste. En Tim Steenbreker kopte nog een bal op de lat. Maar ook Grol kreeg nog twee goede mogelijkheden. Een vrije trap van Wouter Pillen stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. En een prachtige volley van Michel Kamphuis van 35 meter afstand ging maar rakelings naast. In blessuretijd werd een vrije trap van Wouter Pillen door Stijn Spikker uit de hoek van het doel getikt. Het bleef derhalve 1 – 1. Gezien de gehele wedstrijd een terechte eindstand, maar gezien de inzet en passie van het Grolteam en de 1 – 0 voorsprong, toch jammer.

In de 74e minuut kwam Bjorn te Braake in het veld voor Jur Dieker. Bjorn, die dit seizoen voor het eerst in Grol 2 speelt, maakte hiermee ook zijn debuut voor Grol 1. Een sterke en mooie ontwikkeling derhalve voor Bjorn.

Met dit gelijkspel zakt Grol een plaats op de ranglijst. Zondag 15 november speelt men om 14.30 uur thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst BVC ’12 uit Beek-Ubbergen. Hierbij zal men flink aan de bak moeten om de aansluiting met de middenmoot vast te houden.