Home » Sport » Grol gepiepeld door de scheidsrechter

Grol gepiepeld door de scheidsrechter

134

1-3 (16-25 / 24-26 / 24-26 / 25-22)

Zaterdag 16 april speelde Grol zijn thuiswedstrijd tegen Gemini. De gasten uit Borculo stonden voorafgaand deze wedstrijd 5 punten voor op Grol, maar hadden een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst kon Grol Gemini uiteindelijk nog voorbij steken.

Grol begon de wedstrijd zonder coach Peter Huisman. Grol startte zeer matig tegen Gemini en voor ze het wisten stond er 10-3 op het scorebord. De scheidsrechter wilde daarnaast ook niet echt meewerken en zag alleen de fouten van Grol en keek bij de fouten van Gemini de andere kant op. Mede hierdoor, maar vooral door het slechte spel verloor Grol de 1e set vrij kansloos met 25-16.

In de 2e set werden Hidde en David erin gewisseld voor Robert en Bob. Grol ging iets beter spelen, maar geweldig was het nog niet. Afspraken (moeilijk serveren om hun mid eruit te halen) werden niet nagekomen en onze libero kreeg de ballen niet perfect aan het net, waardoor onze spelverdeler alle moeite had om zijn aanvallers juist te bedienen. Toch bleef Grol de set goed bij en stond het aan het einde van de set 24-24 gelijk. Gemini scoorde met hun mid de side-out en daarna floot de scheidsrechter zeer dubieus op een bal die volgens hem was gestolen en daarmee gaf hij de set aan Gemini. In de 3e hetzelfde laken pak en weer trok Gemini aan het langste eind, 26-24.
In de 4e set had de scheidsrechter genoeg cadeautjes aan Gemini gegeven en floot zowaar een keer voor een technische fout en een netfout voor Gemini en daardoor werd deze set niet weer 26-24 voor Gemini, maar een keurige 25-22 voor Grol.

Had Grol een beetje zijn niveau gehaald en een onpartijdige scheidsrechter gehad en wellicht een coach aan de kant dan had Grol deze wedstrijd moeten winnen met 3-1. Dit was echter niet het geval. Volgende week nog 1x het wedstrijdtenuetje aan en ff knallen tegen kampioen Reflex.