19 april 2024
Home » Grol MO15 – 1 kampioen

GROENLO – Zaterdag 12 januari 2019 stond voor de s.v. Grol MO15-1 de wedstrijd tegen tegenstander Excelsior MO15-1 op het programma. Beide teams hadden het zelfde aantal punten en beide teams zouden bij winst kampioen van de 1ste klasse zijn. De meiden uit Groenlo hadden een klein voordeel omdat zij bij een gelijkspel ook het kampioenschap naar zich toe zouden trekken.

“De dag begon vroeg want om 8.00 uur verzamelt het team zich op het Den Elshof. De spanning op de gezichten valt dan nog mee en er heerst een ontspannen sfeer. We komen ruim op tijd aan in Rijssen waar we vriendelijk worden ontvangen. De setting voor de wedstrijd is perfect, schitterende accommodatie, perfect voetbalweer en waarschijnlijk elk familielid, dat ook maar enigszins kon, op de tribune.

De wedstrijd begint en de meiden uit Groenlo starten niet goed. De eerste kansen zijn dan ook voor de dames uit Rijssen en we mogen dan ook van geluk spreken dat het na 10 minuten nog 0-0 staat. Het tempo is hoog en er wordt door beide partijen gestreden voor elke meter. De ploeg uit Groenlo begint na deze eerste 10 minuten langzaamaan beter te spelen en na 16 minuten komt daar dan ook de eerste mogelijkheid. Een schitterend schot van Isabel wordt net zo schitterend net naast het doel getikt door de keepster uit Rijssen. 4 minuten later is het dan wel raak en is het Jipp, die na een korte corner, de bal over de keeper heen schiet en zo Grol op voorsprong schiet. Deze goal lijkt de meiden een boost te geven want hierna is Grol de betere partij. Na 30 minuten maakt Chelsea de 2-0, maar deze wordt helaas afgekeurd omdat ze zich net in buitenspelpositie bevindt. Hierdoor is de ruststand 0-1 in het voordeel van de Grol.

Na de pauze zet de wedstrijd zich voort in dezelfde lijn als vlak voor rust. Een sterker Grol dat wel moeite heeft om grote kansen te creëren, maar ook nagenoeg niks weggeeft. Het is een boeiend schouwspel dat niet altijd even goed is, maar wel iedereen op het puntje van zijn stoel houdt. Na 15 minuten in de 2de helft is het Chelsea die doorkomt. Haar schot wordt slecht verwerkt door de keepster van Rijssen waardoor die voor de voeten van Jen valt die de 2-0 eenvoudig binnenschiet. De grootste weerstand lijkt hiermee gebroken en de meiden uit Groenlo komen steeds makkelijker voor de goal van Rijssen. Er is een aantal kansjes en een bal in het zijnet, maar tot een 3de treffer komt het niet. Het is Excelsior dat 3 minuten voor tijd gelukkig op 1-2 komt doordat een lange bal ongelukkig tegen de schenen van Wieke afketst, tegen de spits van Excelsior aankomt en in de goal rolt. De laatste 3 minuten voetballen de dames uit Groenlo de wedstrijd uit en slepen zo het kampioenschap binnen waarna het feest losbarst!”