Home » Groenlo » Grol MO15-1 kampioen

GROENLO – Zaterdag 13 mei was het zover! De laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2 VVG’25 MO15-1. Dat deze laatste wedstrijd van de competitie gelijk de beslissing zou brengen wie er kampioen zou worden maakte de spanning extra groot.

Onder grote belangstelling van zowel Grol als VVG supporters werd op een zonovergoten sportcomplex De Pol de beslissingswedstrijd gespeeld. Om 13.00 uur werd er afgetrapt op het pas nieuw aangelegde kunstgras hoofdveld.

Zoals gezegd was de spanning bij de meeste meiden aardig groot, maar dit gold natuurlijk ook voor de tegenstander VVG. Wij hadden aan 1 punt voldoende, maar VVG moest winnen om kampioen te worden. Er werd gestreden om elke bal en veel kansen werden er niet gecreëerd. Beide verdedigingen waren de sterkste linies. Door de warmte werd het voor beide partijen steeds slopender. Met 0-0 gingen we de rust in, even de koelte opzoeken. Nog 35 minuten volhouden!

De tweede helft werd gestart met een aantal frisse krachten wat resulteerde dat VVG er niet echt doorheen kwam. We werden langzaam sterker en hierbij viel op dat onze betere conditie bepalend werd. Het aantal blessurebehandelingen en krampaanvallen aan VVG zijde nam erg toe. Een tweetal belangrijke speelsters van VVG moest daardoor gewisseld worden waardoor hun verdediging verzwakt werd. Onze aanvallen werden steeds gevaarlijker en 10 minuten voor tijd was het raak! Puk ging alleen op de keeper af en schoot prachtig raak: 0-1! De ontlading was erg groot en alle speelsters doken over elkaar heen.

VVG was volledig gebroken en de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en waren vele meiden overmand door emoties na zoveel spanning! De meiden werden gestoken in kampioens shirts aangeboden door alle ouders. Terug in Groenlo werden de meiden onthaald in de Grolkantine waar ook sponsor Orthodontist van Os de meiden kwam toespreken en hun champagne en een roos aanbood. Foto: PR