Home » Sport » Vv.Grol pakt eerste overwinning

Vv.Grol pakt eerste overwinning

142

Grol – Favorita 3-1 ( 25-16 / 22-25 / 25-23 / 25-16)

Afgelopen zaterdag was Grol gastheer van Favorita. Favorita is gepromoveerd uit de 1e klasse en doet het verrassend goed met nu al 4 overwinningen. Grol kende het team van Favorita echter goed. In het kampioensjaar, 2 jaar gelden, speelde Grol al 2x tegen deze jonge jongens. Een jong team dat verdedigend heel veel heeft. In de 1e set kwam dit ook tot uiting. Grol had veel aanvallen nodig om de bal bij Favorita op de grond te krijgen. Favorita raapte elke bal, maar kwam zelf niet aan aanvallen toe. Grol pakte mede daardoor de set vrij eenvoudig met 25-16.

In de 2e set liet Favorita haar tanden zien en Grol had veel meer moeite met de tegenstander. Ondanks dat Grol constant iets voor stond moest Grol toch toe zien dat Grol aan het einde van de set de set aan Favorita moest laten met 22-25.

De 3e set ging gelijk op. Het was stuivertje wisselen. Grol was dit keer niet iets gelukkiger en trok de set met 25-23 over de streep. Dit bleek direct de genadeslag voor Favorita. In de 4e set liep Grol vrij eenvoudig uit naar een voorsprong van 24-13. Favorita stribbelde nog even tegen tot 24-16, maar daarna maakte Grol het karwei af.

Een heerlijke 3-1 overwinning en 4 belangrijke punten. Hiermee heeft Grol de laatste plaats over gedaan aan Orion. Donderdag mag Grol naar koploper Reflex voor de 1e inhaalwedstrijd. Dinsdag 8 december speelt Grol de thuiswedstrijd uit tegen Orion. Grol heeft nog wat goed te maken, want het verloor de 1e set. In de 2e set gaan we verder bij een stand van 13-6 in het voordeel van Grol.