Home » Groenlo » Grol pakt eindelijk weer een overwinning

Grol pakt eindelijk weer een overwinning

532

GROENLO/GROESSEN – Op een zonovergoten sportpark De Heggeakkers in Groessen pakte Grol, na een serie gelijke spelen, eindelijk weer eens de volle winst tegen hekkensluiter Groessen.

Mathijs Warnar en Quint Kristen begonnen in de basis, terwijl Eduardo en Roel Bruins als wissel fungeerden. Wouter Rexwinkel werd de man van de wedstrijd met 2 goals en een assist.

Grol kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde al in de tweede minuut in een kopbal van Luc Berentsen die door een verdediger van de doellijn gehaald werd. De volgende kans was na 9 minuten voor Groessen, maar Wessel Baarslag redde uitstekend op het afstandsschot. Jammer was het dat in de 11e minuut Ramon Landewers zodanig geblesseerd raakte dat hij vervangen moest worden door Teun Pasman. Doné Emaus kwam centraal te spelen en Teun rechts achter. In de 15e minuut liep Michel Kamphuis tegen een gele kaart aan in een mislukte poging om een aanvaller van Groessen te stoppen. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde niet veel. Van beide kanten was nog één grote kans te noteren die beide niet benut werden. Het werd een periode met onnauwkeurig en onrustig voetbal waarbij door Grol soms vanuit vrije positie paniekerig uitverdedigd werd en waarbij de aanvallers niet veel konden uitrichten.

Kort na het begin van de 2e helft maakte Mart Willemsen een fout bij het uitverdedigen waardoor Joey de Haan de 1-0 voor Groessen kon scoren.

Grol was even van slag en bleef moeite houden met de tegenstanders die wat feller in de duels leken. Trainer Sander Hoopman greep in met 2 wissels. Roel Bruins en Eduardo kwamen voor Doné Emaus en Mathijs Warnar. Dit kreeg al snel effect doordat Wouter Rexwinkel van dichtbij kon scoren uit een hoekschop van Eduardo. Tien minuten later kwam een verre uittrap van Wessel Baarslag diep op de helft van Groessen terecht waarbij een verdediger de bal te kort terugspeelde op de keeper. Wouter Rexwinkel profiteerde uitstekend en zorgde voor een 2-1 voorsprong. Hierna ontstonden nog enkele kansen die helaas niet benut konden worden tot de 80e minuut. Hierin wist Luc Berentsen de 3-1 eindstand te realiseren uit een voorzet van Wouter Rexwinkel.

Uiteindelijk een bevredigend resultaat dat hopelijk een vervolg krijgt in de volgende 3 thuiswedstrijden achter elkaar.