25 april 2024
Home » Groenlo » Grol rekent af met uitsyndroom

3-2 (25-19 / 22-25 / 15-25 / 25-19 / 16-14)

Zaterdag 9 januari moesten we uitspelen tegen Gemini uit en in Borculo. Gemini is een sterkte ervaren tegenstander waar we de afgelopen jaren nooit echt een vuist tegen hebben kunnen maken. Neem daarbij dat we dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd op niveau hebben gespeeld en dat onze spelverdeler naar de buutavond is geweest en dan lijkt de uitkomst van deze som vrij simpel.

Met weinig vertrouwen reisden we dus af naar Borculo. Coach Peter Huisman begon, toch enigszins verrassend met Hidde op de bank. Eenmaal aan de wedstrijd beginnend overklasten we Gemini toch. We haalden de angel uit hun spel en scoorden zelf naar hartenlust en werkten keihard en pakten de 1e set met 25-19.
In de 2e set kwamen we aan het begin van de set met rommelig spel toch een punt of 4 achter. De routine van Gemini gaf uiteindelijk de doorslag door die voorsprong niet meer weg te geven, 25-22. In de 3e set schakelde Gemini een tandje bij en Grol kreeg de bal niet meer voldoende op de grond aan de kant van Gemini, waardoor Gemini de set met 25-15 pakte.

In de 4e set ging Randy eruit voor Hidde om de aanval te versterken. Gemini liet wat vieren en Grol maakte daar dankbaar gebruik van. 25-19.

In de 5e set zag het er lang naar uit dat Gemini aan het langste eind trok. Met een 14-11 voorsprong leek er weinig meer te halen voor Grol, toch kwam Grol knap langzij en scoorde 5 punten op rij waardoor de overwinning toch mee ging naar Groenlo. Een knappe en zeer noodzakelijke overwinning. Met deze 3 punten kan Grol weer wat omhoog kijken. Over 1,5 week (woensdag 20/1) spelen we wederom een uitwedstrijd, dan tegen BOVO in Aalten.

Pas op zaterdag 30 januari mogen we onze 5e thuiswedstrijd van het seizoen spelen tegen concurrent Vollverijs.