19 april 2024
Home » Groenlo » Grol sluit voetbalcompetitie in stijl af

Grol sluit voetbalcompetitie in stijl af

270

GROENLO – Met een 3-1 overwinning op VIOD uit Doetinchem, heeft de hoofdmacht van Grol in eigen huis de voetbalcompetitie 2017-2018 in stijl afgesloten. De zege werd ook nog eens behaald in een door de Grolequipe van trainer/coach Sander Hoopman uitstekend gespeelde wedstrijd. Over de volle negentig minuten gezien was Grol de bovenliggende partij en ging daarom, ook naar de mening van de gasten uit Doetinchem, terecht met de overwinning aan de haal.

In het jubileumjaar van de Groenlose voetbalclub eindigt Grol 1 op een verdienstelijke vijfde plaats van de ranglijst in de derde klasse C van de KNVB. Er werden in de 26 gespeelde wedstrijden 56 doelpunten gescoord en moesten 37 tegendoelpunten geïncasseerd worden. De titel topscorer van het jaar gaat deze keer naar een driemanschap, te weten Luc Berentsen, Jordy Oonk en Wouter Rexwinkel, die ieder negen treffers voor hun rekening namen. Wie wordt uitverkozen tot ‘Voetballer van het jaar’, wordt bekend gemaakt tijdens de door de Supportersclub van s.v. Grol te organiseren afsluiting van het seizoen op zaterdag 16 juni a.s. op het sportpark Den Elshof.

Twee titels
Ondanks de in de ogen van menig supporter bescheiden vijfde plaats op de eindranglijst, heeft Grol 1 het wel gepresteerd om deze competitie twee officieuze titels in de wacht te slepen. Van alle 14 ploegen in 3C wist het visitekaartje van Grol namelijk de meeste gelijke spelen (11) te bewerkstelligen en daarnaast de minste nederlagen (4). Dit laatste nota bene één minder dan kampioen DCS uit Zevenaar.

Maar de mogelijk meest belangrijke titel bestaat uit het feit dat het huidige Grol 1 in het afgelopen seizoen, ondanks de soms mindere wedstrijden, duidelijke vorderingen heeft gemaakt en dit van de doelverdediger tot en met de verdediging, tot en met het middenveld en tot en met de aanval. Het is in het verlengde hiervan een welkome constatering dat op één speler na de gehele spelersgroep voor het nieuwe seizoen 2018-2019 in tact blijft. Alleen Tim Leusink heeft besloten om lager te gaan voetballen. Daarnaast zullen enkele spelers uit de Groljeugd de overstap maken naar de eerste selectie. Wat de begeleidingsgroep betreft, blijft zoals bekend hoofdtrainer Sander Hoopman en gaat assistent-trainer Thomas Porskamp de voetbalschoenen weer aantrekken. In zijn functie wordt hij opgevolgd door Frencis Malawau, momenteel nog trainer van Grol 2. Keeperstrainer blijft Tjiko Wolberink en het medisch verzorgingsteam blijft bestaan uit Paul Mittelmeijer, Luuk Molenveld en Gert-Oeds Kristen. Daarnaast zal Frank Slutter als teambegeleider in touw blijven en wordt Bart Lucassen de opvolger van Peter Nijland als assistent-scheidsrechter. Dit laatste wel met de aantekening dat Nijland op de achtergrond beschikbaar blijft.

Mooiste doelpunt
Terug naar de wedstrijd tegen VIOD. Daarin maakte Grol 1 als totale ploeg volgens teambegeleider Frank Slutter mogelijk het mooiste doelpunt van het gehele seizoen. Nadat VIOD reeds na zes minuten spelen een 0-1 voorsprong had genomen door een doelpunt van Huub Oosterink na een slippertje van Grolverdediger Mart Willemsen, was de gelijkmaker in de 10e minuut van de eerste helft er één om in te lijsten. Aan dit doelpunt ging namelijk een vloeiende, in hoog temp opgezette aanval van achteruit aan vooraf. Daarbij was het ver buiten het 16-metergebied aanvoerder Michel Kamphuis, die een loeiharde pegel afvuurde op doelman Willem Thijssen van VIOD. Laatstgenoemde kon de bal niet klemvast krijgen en het was de deze middag uitstekend spelende Wouter Rexwinkel, die het leder in het vijandelijke doel wist te schieten. Ruststand: 1-1. In het tweede bedrijf kopte Mathijs Warnar uit een vrije trap van Tim Leusink de 2-1 binnen en bood Wouter Rexwinkel na een wervelende, oogstrelende rush Jordy Oonk de niet te missen gelegenheid om de 3-1 te scoren. De wedstrijd en daarmee het gehele seizoen 2017-2018 kreeg een welkome sportieve bekroning dankzij doelman Wessel Baarslag. Hij was het die voor een soort apotheose zorgde door in de 5e minuut van de blessuretijd een door de goed leidende scheidsrechter Jan Maarten ten Broek uit Arnhem toegekende strafschop aan VIOD (door Huub Oosterink genomen) op een schitterende wijze te stoppen. Een passend slot van een mooie voetbalwedstrijd en tevens een afsluiting van een al met al goed voetbalseizoen. Op naar het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019!