Home » Groenlo » Grol speelt tegen Excelsior Rotterdam

Grol speelt tegen Excelsior Rotterdam

164

GROENLO – De hoofdmacht van de sportvereniging Grol speelt op vrijdag 17 juli a.s. een oefenwedstrijd tegen eredivisionist Excelsior uit Rotterdam. De wedstrijd wordt op het sportpark Den Elshof in Groenlo gespeeld en begint om 20.00 uur. De toegang is voor iedereen tot en met 16 jaar gratis en toeschouwers van 17 jaar en ouder betalen slechts 2 euro voor een toegangskaartje.

De Rotterdamse ploeg Excelsior wist zich in het afgelopen seizoen met bij vlagen aantrekkelijk voetbal te handhaven in de landelijke eredivisie. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2015-2016 is men deze maand op trainingskamp in De Lutte. De selectie onder leiding van de nieuwe trainer Alfons Groenendijk komt om die reden graag naar Groenlo voor het spelen van een oefenpartij.

Bij Grol, zoals bekend gedegradeerd van de eerste naar de tweede klasse KNVB, maakt trainer/coach Jeroen Burghout uit Apeldoorn als opvolger van Jos Heutinck uit Zieuwent zijn debuut. De nieuwe hoofdtrainer heeft de voorbereiding op de nieuwe competitie 2015-2016 opgesplitst in twee blokken. Het eerste blok begint op zondag 12 juli a.s. en wordt op vrijdag 24 juli a.s. afgesloten. Na een korte vakantie wordt er op zondag 9 augustus een start gemaakt met het tweede trainingsblok, dat doorloopt tot de eerste competitiewedstrijd op zondag 6 september a.s. In de nieuwe competitie is Grol 1 ingedeeld in de tweede klasse I, vanwege de vele daarin op stapel staande derby’s nu al uitverkoren tot de Koningsklasse in de Gelderse Achterhoek. In die klasse moet Grol het opnemen tegen Babberich, BVC ’12 Beek Ubbergen, Concordia Wehl, DCS Zevenaar, FC Winterswijk, Hatert, Leones Beneden-Leeuwen, OBW Zevenaar, Quick 1888 Nijmegen, Rheden, SDOUC Ulft, WAVV Wageningen en Vorden.

Overigens speelt Grol op dinsdag 21 juli a.s. ook nog een oefenwedstrijd tegen het belofteteam van Go Ahead Eagles uit Deventer. Deze wedstrijd, eveneens op het sportpark Den Elshof, begint om 19.30 uur. Verder staan er in de maand augustus nog een drietal bekerwedstrijden op het programma, alsmede deelname aan het jaarlijkse State of Art Keitoernooi van Longa ’30 in Lichtenvoorde.