25 april 2024
Home » Groenlo » Grol speelt zich definitief veilig door 3-2 winst op degradant MvR

Grol speelt zich definitief veilig door 3-2 winst op degradant MvR

175

Op zondag 7 mei stond de laatste thuiswedstrijd voor Grol van dit seizoen tegen MvR uit ‘s Heerenberg op het programma. MvR strijdt voor klassebehoud, maar moet dan minimaal winnen. Grol is al zo goed als veilig, maar een overwinning zou welkom zijn. Quint Kristen is geschorst en Jordy Oonk kreeg deze wedstrijd de voorkeur boven Mathijs Warnar. Johan Houben was na een blessure weer beschikbaar op de bank.

Grol startte fris en gretig. Een schot van Tim Leusink werd door de invalkeeper Fierkens bij MvR ternauwernood over getikt. Maar in de vijfde minuut was het dan toch al raak: een afgeslagen corner werd door Wouter Rexwinkel genadeloos hard ingeschoten: 1 – 0. Het leek een mooie middag te worden.

Maar zoals vaker dit seizoen kantelde de wedstrijd al weer snel. Een vrije trap van MvR kaatste via de lat het veld in. Arbiter Baardman uit Arnhem zag vervolgens Ramon Landewers een overtreding begaan en MvR kreeg een penalty. Marc Pennard schoot beheersd binnen: 1 – 1. Het goede begin was over en het initiatief kwam bij MvR te liggen. Even later werd gelukkig een bal van de lijn gehaald. In de tegenaanval werd een voorzet van Michel Kamphuis op maat door Wouter Rexwinkel gemist. Dit was eigenlijk wel het laatste wapenfeit van Grol in de eerste helft. Men ging fouten maken en teveel voorzetten en passes kwamen niet aan. Vlak voor rust strafte MvR dit af door een vrije trap die bij de tweede paal vrij kon worden teruggekopt en door Leander Vink eenvoudig kon worden binnen getikt: 1 – 2. Er volgde nog een slotoffensief en Jordy Oonk schoot nog op de paal, maar dit was tevens de ruststand.

In de rust werd Ramon gewisseld voor Johan Houben. Johan gaf wat meer rust achterin aan de angstig voetballende verdediging. Ook na rust maakte Grol in eerste instantie geen goede indruk. Er ging te veel mis. Maar met name Michel Kamphuis bleef er voor vechten, met rushes aan de linkerkant. En tien minuten na rust werd hij beloond. Op aangeven van Mart Zieverink schoot Michel uit de draai met een mooie boogbal onderkant lat fantastisch binnen: 2 – 2. MvR zou gezien de stand nu moeten komen, maar het was verrasenderwijs Grol dat voor de overwinning ging. Er waren echter nog maar enkele spaarzame hoogtepunten. De wedstrijd leek voort te kabbelen naar het eind.

Maar een kwartier voor tijd vloog de vlam alsnog in de pan: een fiks duel tussen de de MvR keeper en Michel Kamphuis op de rand 16 meter. Het publiek wilde een strafschop, maar de scheidsrechter gaf corner en een gele kaart aan Michel. Deze corner werd slecht genomen en in de counter werd MvR gevaarlijk. Wessel Baarslag samen met Bjorn te Braake voorkwam een achterstand. Jordy Oonk had nog een vrije schietkans, maar schoot recht op de keeper af. Daarna leek Michel Kamphuis wederom neer te gaan in de 16 meter, maar andermaal zag arbiter Baardman geen overtreding. Ver in blessuretijd, dat dit seizoen vaak leidde tot een tegendoelpunt, zat het nu een keer mee. Johan Houben stuurde Michel Kamphuis diep. Michel zag dat keeper Fierkens uitkwam en in de 94e minuut werd de bevrijdende 3 – 2 gescoord. Dit was tevens de eindstand.

Het voetbal was niet best. Er ging teveel fout. Maar de inzet was voldoende, er waren prachtige doelpunten te zien en dit levert een mooie overwinning op. Grol behoudt hiermee de 7e plaats op de ranglijst en nog belangrijker klassebehoud in 3C is nu definitief. Voor MvR betekent het definitief, na 1 jaar, de degradatie terug naar de 4e klasse.

Komende zondag speelt Grol uit in Giesbeek tegen de andere degradant GSV ’38. Aanvang 14.00 uur. Het zou mooi zijn als er nog een overwinning en uiteindelijk een plek in het linkerrijtje behaald kan worden.