Home » Sport » Grol uitgeschakeld in de AchterhoekCup door FC Winterswijk

Grol uitgeschakeld in de AchterhoekCup door FC Winterswijk

117

GROENLO – Na de met 1 – 3 verloren competitie wedstrijd afgelopen zondag, moest Grol twee dagen later al weer tegen hetzelfde FC Winterswijk spelen. Dit maal in de eerste ronde van de knock-out fase van de AchterhoekCup.

Trainer Jeroen Burghout had enkele spelers rust gegeven, waaronder Mart Zieverink en Eduardo de Sousa Cavalcante, en een aantal vaste krachten begon op de bank, zoals Michel Kamphuis en Rob Temmink. Dit gaf de mogelijkheid aan Rick Arink, Bram Huls, Jur Dieker en Ties ten Barge om in de basis te beginnen en om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Grol begon redelijk goed en probeerde meer als afgelopen zondag te voetballen. Het spel speelde zicht in het begin met name af op de helft van Winterswijk, maar het was FC Winterswijk dat op zeer gelukkige wijze in de 6e minuut al op voorsprong kwam door een afgeketste bal van Siebe te Winkel: 0 – 1. Daarna gebeurde er weinig in de eerste helft. Een vrije trap van Johan Houben kon maar net door de keeper van Winterswijk worden verwerkt. Een schot van Jelle Kornegoor belandde boven op het doel. Max de Vries moest vlak voor rust nog even in actie komen, en kon een scherpe voorzet maar net langs het doel tot corner verwerken.

Na rust kwam Grol goed uit de startblokken en speelde zijn beste kwartier van de wedstrijd. In de 52e minuut tikte Ties ten Barge na een een voorzet van Mart Willemsen van dichtbij de 1 – 1 binnen. Acht minuten later was Ties weer succesvol en rondde na en een mooie aanval en op aangeven van Michel Kamphuis fraai af in de rechter bovenhoek: 2 – 1. Grol leek deze wedstrijd met een mooi resultaat te kunnen afsluiten, maar in de laatste twintig minuten ging Grol te veel fouten maken. Bij Winterswijk kwam Kabir Sabotic er in, die afgelopen zondag twee keer wist te scoren. Dit gaf Winterswijk een boost. Binnen drie minuten stond Winterswijk op voorsprong door doelpunten van Kabir Sabotic en Lenn Redeker: 2 – 3. De organisatie bij Grol zag er hierbij niet goed uit.

En Grol bleef daarna fouten maken, waarvan Winterswijk goed profiteerde. In de 83e minuut werd het 2 – 4 door een fraaie krul van Kabir Sabotic om Max de Vries heen en in de 84e minuut werd het zelfs 2 – 5 door Lenn Redeker met een lob over Max de Vries na balverlies op het middenveld. Grol kreeg daarna nog één kans via Rutger van Schijndel, maar zijn schot strandde op de keeper.

Grol verliest dus met 2 – 5 van FC Winterswijk en is hiermee uitgeschakeld in de AchterhoekCup.

Bij Grol kwam Lennard Walterbos na een zeer lange blessureperiode weer in het veld en speelde ruim een kwartier. Hij speelde nog wat voorzichtig, maar liet zien over veel techniek en inzicht te beschikken. Een positieve ontwikkeling in aanloop naar de resterende competitiewedstrijden.

Vrijdag 5 februari speelt Grol thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen SC Lochem, het team onder leiding van Grollenaar William Krabbenborg. Aanvang 20.00 uur.