Home » Groenlo » Grol ver in blessuretijd toch nog onderuit

Grol ver in blessuretijd toch nog onderuit

186

GROENLO/HOOGLAND – Grol leek lang op weg naar het elfde gelijkspel, maar ver in blessuretijd, in de 96e minuut, was het Caspar Vijverberg die alsnog de 1 – 0 aantekende voor Hoogland. Het harde werken van de club die voor klassebehoud vecht, werd niet beloond, en de onverdiende nederlaag kwam bij zowel de ploeg zelf als ook de meegereisde Grolse aanhang hard aan.

Bij Grol was Sander Nijhoff geschorst en de nummer 12 van de ranglijst trad derhalve aan met Jur Dieker in de basis. Hoogland doet het dit seizoen goed. De 1600 leden en 99 teams tellende club uit Hoogland in de gemeente Amersfoort, doet het goed in de derde periode, met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden, en bezet de 2e plaats op de ranglijst. Een kleine kans op het kampioenschap, maar vrijwel zeker een plek in de nacompetitie voor promotie. Grol had derhalve een zware dobber, maar speelde eigenlijk verrassend georganiseerd, en liet zich niet weg spelen door Hoogland. De verdediging, met wederom Tim Peters in de gelederen, onder leiding van Wouter Pillen, stond goed opgesteld.

Hoogland stoorde vroeg, waardoor Grol moeilijk aan het voetballen kwam, en, net als afgelopen wedstrijden, snel naar de lange bal greep. Spits Mart Zieverink won bijna elk kopduel, maar vloeiende aanvallen en grote kansen kwamen hier uit niet voort. Hoogland was duidelijk de beter voetballende ploeg, maar kwam niet in zijn spel, met name door het harde werken van Grol. Keeper Wessel Baarslag keepte attent en moest na een kwartier spelen twee keer ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Na een half uur spelen kreeg Grol de eerste goede kans. Een voorzet van Johan Houben werd door Mart Zieverink maar rakelings overgekopt. Hoogland bleef gevaarlijk, met name bij balverlies van Grol, waarna Hoogland snel counterde. Maar Hoogland ging gelukkig voor Grol onzorgvuldig met de kansen om. Een schot van Dave Dekker van ca 20 meter werd door Wessel goed gepareerd. Vlak voor rust leek Hoogland dan toch op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Stienezen uit Kilder floot, op aangeven van Wilko Rijkenbarg, terecht af, omdat de bal al achter was geweest.

In de tweede helft bleef Wouter Pillen met een blessure achter in de kleedkamer, en nam broer Christian zijn plek succesvol over. Quint Kristen kwam er bij op het middenveld. Hoogland ging aanvallend spelen met vier spitsen, maar Grol stond goed. Mart Zieverink schoot direkt na rust een bal van 30 meter maar net naast de kruising. Rechtsbuiten Jelle Kornegoor had een aantal goede acties, maar verzuimde om een goede eindpass te verzorgen. Ondanks dat Hoogland aandrong en een paar goede kansen kreeg, zoals een schot voor langs, een kopbal net naast en een keihard schot op de paal, kreeg Grol en de trouwe aanhang, steeds meer het gevoel dat een punt er toch wel in kon zitten. Jelle Kornegoor werd nog drie keer gevaarlijk, een schot ging rechts naast, een keer treuzelde hij in de 16 meter iets te lang, en de derde kans ging maar rakelings langs de linkerkruising.

De laatste 15 minuten waren zenuwslopend. Hoogland kwam nog een aantal keren gevaarlijk dicht bij het Groldoel en in de 91e minuut ging een vrije trap van Luuk Voorburg gelukkig over. Grol wisselde nog twee keer, en een verdiend en motiverend gelijkspel leek er aan te komen. Maar scheidsrechter Stienezen liet, geheel tegen de verwachting in, maar liefst acht minuten doorspelen. En in de 96e minuut scoorde invaller Caspar Vijverberg toch nog een rommelige 1 – 0 voor Hoogland. Deze nederlaag kwam hard aan. Grol zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Concurrent Rheden wist tegen Rood Wit ruim te winnen en benaderde Grol tot op vier punten. Concurrent Concordia Wehl sprokkelde er weer een puntje bij. Grol heeft dus nog steeds een kleine kans om op de veilige 10e plek te komen.  De nacompetitie voor degradatie lijkt er echter aan te komen, maar ook direkte degradatie is nog mogelijk. Men zal nog alle zeilen bij moeten zetten de komende drie wedstrijden tegen SC Bemmel, Silvolde en Luctor et Emergo.

Op zondag 19 april, tijdens het Fancy Fair weekend, komt SC Bemmel op bezoek in Groenlo. Aanvang 14.30 uur.