Home » Groenlo » Grol wint degradatiewedstrijd tegen ISIVOL

Grol wint degradatiewedstrijd tegen ISIVOL

161

GROENLO – Zaterdag 28 maart ontving Grol (nr. 9) nummer 10 van de ranglijst ISIVOL uit Sint Isidorushoeve. Grol verdedigde deze middag een 2 punten voorsprong. Het team dat op de 10e plaats eindigt is veroordeeld tot het spelen van PD-wedstrijden, maar ook nr. 11 (nu AAstad) heeft slechts 3 punten minder dan Grol.

3-1 ( 16-25 / 25-20 / 25-23 / 25-23)

Grol wist dus wat moest gebeuren deze middag. ISIVOL beschikt over een geweldige libero die de servicepass zeer goed brengt, daarbij staat er een lange mid die veel ballen scoort. Voor Grol dus zaak om de pass te ontregelen en de mid eruit te halen.

In de 1e set begon Grol echter zeer slap en stapelde fout op fout. ISIVOL profiteerde hier optimaal van en haalde de 1e set met 25-16 binnen.

In de 2e set stond er een ander Grol. Direct vanaf het fluitsignaal waren de mannen van Grol zeer gretig en haalde de angel uit het spel van ISIVOL. Grol pakte de 2e set met 25-20.

Vanaf de 3e set ontspon zich een echt degradatieduel. Beide teams wisselden goed spel af met veel persoonlijke fouten. Grol leek iets beter en kwam toch vaak 4 á 5 punten voor, maar ISIVOL kwam telkens weer terug, met een 23-23 tussenstand tot gevolg. Grol trok met wat geluk en een service ace aan het langste eind en hengelde de 3e set binnen.

Grol dacht ISIVOL met deze 3e set wel een mentale tik te hebben gegeven, maar niets was minder waar. ISIVOL bleef knokken evenals Grol. Grol kwam echter met 24-22 voor. ISIVOL scoorde nog 1x tegen, maar daarna maakte GROL met een ABC-tje (goede pass, aardige setup en een knetterende buitenaanval) de wedstrijd af. 3-1 winst op een directe concurrent, een zeer belangrijke en welkome overwinning. Grol mag nu in de laatste 3 wedstrijden een voorsprong van respectievelijk 5 en 6 punten koesteren en verdedigen op de nummer 10 en 11. Hiermee is nog niets gespeeld, maar het ziet er nu voor Grol goed uit om voor het eerst in 20 jaar klassebehoud in de promotieklasse te bewerkstelligen.

Maandagavond (lees: 30 maart) speelt Grol tegen de nummer 8 Harambee 2 in Enschede. Op 11 april mag Grol nog op bezoek bij nr. 7 Holyoke in Enter en op 18 april sluit Grol thuis af tegen hekkensluiter (nr. 12) Harambee 3..