16 april 2024
Home » Sport » Grol wint degradatiewedstrijd

Grol wint degradatiewedstrijd

158

4-0 (25-17 / 25-16 / 25-22 / 27-25)

GROENLO – Zaterdag 20 februari moest Grol uit spelen tegen Orion in Doetinchem. In de torenhoge sporthal speelden we tegen de rode lantaarndrager. Zelf staat Grol 1 plekje hoger met 5 punten meer, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld.

Als Grol nog wat van het seizoen wilde maken moest het vandaag met 4-0 winnen en zo geschiedde het. Niet dat Grol zo geweldig speelde, maar Orion stapelde fout op fout. Vooral serverend was het aan Orion kant een aanfluiting. Ruim 60% van de services ging fout. Grol zette daar in tegen een gedegen serve neer waardoor Grol constant simpel weg kon lopen bij Orion.

Na 3 sets was de wedstrijd dan ook binnen. In de 4e set begon Orion wat beter te spelen en kwam met 20-15 voor, maar in een mum van tijd was het 21 gelijk. Daarna was het stuivertje wisselen, maar Grol trok uiteindelijk aan het langste eind met 27-25.

Door deze 4-0 en 5 punten is rechtstreekse degradatie afgewend. Grol steeg door dit resultaat zelfs nog een plaatsje op de ranglijst door Favorita voorbij te steken. Deze plaats zal aan het einde van het seizoen voldoende zijn voor lijfsbehoud, maar het worden nog 2 spannende maanden met een rechtstreeks gevecht met Favorita voor die 9e plaasts.