19 april 2024
Home » Grol wint in beker ruim van Bredevoort

Grol wint in beker ruim van Bredevoort

154

GROENLO – In de eerste ronde van de beker speelde Grol op zondag 2 september thuis tegen 5e klasser Bredevoort. Het werd een hele makkelijke middag. Grol was duidelijk de bovenliggende partij. Op een cornerbal en een bal in de 16 meter na had Wessel Baarslag de gehele wedstrijd niets te doen. Na 24 minuten stond Grol al op een 4 – 0 voorsprong en leek af te stevenen op dubbele cijfers. Maar Grol verzuimde vervolgens om het grote aantal kansen te benutten en won uiteindelijk ruim, maar desondanks slechts, met 5 – 0.

Wouter Rexwinkel was veel in balbezit en bij veel kansen betrokken. De 1 – 0 kon al snel door Jordy Oonk worden binnengetikt na een voorzet van Wouter. Even later zag keeper Ruben Anvelink van Bredevoort een zeer strak schot van Michel Kamphuis van 20 meter over zich heen suisen: 2 – 0. De 3 – 0 was een beauty. Een cornerbal van Bjorn te Braake belandde uiteindelijk bij Luc Berentsen die op de 16 meter stond en hij schoot de bal met een streep in de linker bovenhoek. En weer even later kon Jordy Oonk de 4 – 0 binnentikken, nadat Michel en Wouter de Bredevoort verdediging hadden uitgespeeld. Tot dan toe deed Grol eigenlijk alles goed, maar na de 4 – 0 verslapte men iets en creëerde men zich eigenlijk geen enkele kans meer in de eerste helft.

Na rust startten de zelfde elf basisspelers. Het eerste kwartier gebeurde er weinig voor het doel van Bredevoort. Als na een kwartier Quint Kristen, Myron Baten en Max de Vries er in komen voor Tycho Riteco, Bjorn te Braake en Luc Berentsen komt er weer wat gevaar. Roel Bruins speelde een zeer goede partij op het middenveld en wist het spel goed te verdelen. Grol kreeg zeker tien hele grote kansen in de tweede helft, maar ging hier veel te slordig mee om. Een schot van Quint Kristen ging net over. Een krulschot van Michel Kamphuis wordt door Ruben Anvelink uit de kruising getikt. Een vrije schietkans van Jordy Oonk gaat net naast. Menig rush van Wouter Rexwinkel eindigt bij een Bredevoort verdediger. Vlak voor tijd scoort Wouter Rexwinkel dan toch nog de 5 – 0. Hij wordt weggestuurd door Myron Baten en schuift de bal tussen de benen van de keeper binnen.

Een makkelijke overwinning dus, die hoger had moeten uitvallen. De volgende bekerwedstrijd is op zondag 9 september uit naar KSV om 14.00 uur.

Basisopstelling: Wessel Baarslag, Teun Pasman, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Bjorn te Braake, Luc Berentsen, Wouter Rexwinkel, Roel Bruins, Jordy Oonk, Michel Kamphuis en Tycho Riteco.

Wissels 2e helft: Quint Kristen, Myron Baten en Max de Vries voor Tycho Riteco, Bjorn te Braake en Luc Berentsen.