Home » Grol wint ook 2e bekerwedstrijd

GROENLO – Na de 5 – 0 winst tegen Bredevoort, was KSV op zondag 9 september de tweede tegenstander in groep 47 van het bekertoernooi. De wedstrijd begon vijf minuten later, omdat Erwin van de Wolfshaar voor aanvang in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 200e competitiedoelpunt. Daarvan ook 33 voor s.v. Grol in de periode van 2006 tot 2010. Een zeer mooie prestatie en een terechte onderscheiding.

Net als in de eerste wedstrijd was Grol ook in deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg. In de gehele wedstrijd had 4e klasser KSV slechts drie schoten op doel en kwam Grol, waarvan vijf spelers afwezig waren, geen enkel moment in gevaar.

Wel werden er weer veel mogelijkheden om zeep geholpen. Pas na veertig minuten kwam Grol op een 0 – 1 voorsprong. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Mathijs Warnar binnen getikt. Daarvoor gingen een volley van Quint Kristen van dichtbij net over, ging een schot van Wouter Rexwinkel net naast, miste Luc Berentsen een voorzet ternauwernood met zijn hoofd, ging een schuiver van Teun Pasman net naast en werd een doelpunt van Mathijs Warnar afgekeurd vanwege buitenspel. Grol werkte te veel met hoge ballen en probeerde te weinig de verdediging van KSV uit te spelen. KSV liet zich, behalve Erwin van de Wolfshaar, volledig inzakken. Vlak voor rust werd een schot van Mart Zieverink door de KSV keeper naast getikt en belandde een schot van Quint Kristen recht op de keeper.

Na rust was het al snel 0 – 2. Max de Vries werd onderuit geduwd en Grol kreeg een penalty. Luc Berentsen schoot deze beheersd binnen. De wedstrijd was toen helemaal gelopen. Zeker ook omdat de Grol verdediging onder leiding van Mart Willemsen goed stond. Op het middenveld was het Myron Baten die een zeer goede indruk maakte door de vele dribbels, acties en passes. Een schot van Tycho Riteco werd uit de kruising getikt. Het manco was toch om het veldoverwicht om te zetten in uitgespeelde kansen. Een kwartier voor tijd lukte dat eigenlijk pas voor de eerste keer. Een driehoekje van Teun Pasman en Mathijs Warnar resulteerde in de 0 – 3 van Mart Zieverink. Jan Arink, keeper van de JO19, stond toen al klaar om in te vallen en zijn debuut te maken. Hij maakte een goede indruk. Een vrije trap van KSV in de kruising pakte hij overtuigend klem. Het laatste wapenfeit van Grol was een schot van Mathijs Warnar dat net over ging. Eindstand derhalve 0 – 3.

Een overtuigende overwinning, maar het veldspel kan en moet toch nog beter. Komende dinsdag oefent Grol tegen 3e klasse Reunie en zondag 16 september staat de derde bekerwedstrijd tegen Ulftse Boys op het programma. Beide wedstrijden worden in Groenlo gespeeld.

Basis opstelling: Teun Pasman, Ramon Landewers, Quint Kristen, Wessel Baarslag, Mart Willemsen, Mart Zieverink, Mathijs Warnar, Wouter Rexwinkel, Myron Baten, Max de Vries en Luc Berentsen.

Wissels tweede helft: Roel Bruins, Tycho Riteco en Jan Arink voor Wouter Rexwinkel, Ramon Landewers en Wessel Baarslag.