19 april 2024
Home » Groenlo » Grol wint ook tweede bekerwedstrijd tegen Varsseveld

Grol wint ook tweede bekerwedstrijd tegen Varsseveld

142

GROENLO – Na de winst tegen 4e klasser VVG ’25 (3 – 1) heeft Grol ook de bekerwedstrijd tegen 3e klasser Varsseveld gewonnen (2 – 1). Grol was de betere ploeg en had ook het meeste balbezit. Grol bouwde goed op van achteruit, maar verspeelde de bal te vaak en onnodig op de helft van Varsseveld. Het duurde tot de 70e minuut voordat Thomas Porskamp de 1 – 0 inkopte. Vlak voor tijd in de 86e minuut maakte Bjorn Heezen gelijk: 1 – 1. Ook via een kopbal. Grol toonde veerkracht en Mathijs Warnar scoorde in de 90e minuut toch nog de winnende treffer: 2 – 1. Beide Groldoelpunten kwamen uit een voorzet van linksachter Michel Kamphuis, die daarmee aantoonde weer helemaal terug te zijn en van grote waarde voor het Grolteam. Zondag 30 augustus speelt Grol de derde bekerwedstrijd uit tegen Kilder 1. Aanvang 14.30 uur. Bij een gelijkspel of winst plaatst Grol zich voor de volgende ronde.

Grol begon met de herstelde keeper Max de Vries in de basis. En Michel Kamphuis begon op zijn vertrouwde linksachter positie. Johan Houben speelde daardoor weer voorin. Dit pakte goed uit. De verdediging van Grol, met Rob Temmink, Wouter  Pillen, Mart Willemsen en Michel Kamphuis stond goed en gaf weinig weg tegen het tegenvallende Varsseveld. De opbouw was ook goed. Toch had Grol moeite om de aanvallers Thomas Porskamp en Johan Houben te vinden en maakte men het elkaar op de helft van Varsseveld onnodig moeilijk. Nieuwkomers Jur Dieker, Rick Arink, Quint Kristen en Jur Dieker moeten nog zichtbaar wennen aan het niveau en handelingssnelheid van Grol 1. Dit was het beeld van de gehele wedstrijd. Varsseveld liet Grol voetballen en af en toe kwam Varsseveld met een plaagstootje. Scheidsrechter Basut uit Lonneker, die via het Grolsche Boys terrein uiteindelijk toch sportpark Den Elshof had bereikt, hield het spel zeer kort, waardoor er veel vrije trappen waren.

Het meeste gevaar van Grol kwam over links, waar Michel Kamphuis menigmaal de achterlijn kon halen en de spitsen Thomas Porskamp en Johan Houben in stelling bracht of probeerde te brengen. Ook Jelle Kornegoor over rechts leverde menig voorzet af. Als Grol zuiniger met de kansen had omgesprongen had het voor een grote uitslag kunnen zorgen. Na een kwartier had Jur Dieker de 1 – 0 al moeten inkoppen, en na een half uur kon Thomas de bal dicht bij de doellijn niet onder controle krijgen. Rick gaf een te hoge voorzet op de vrijstaande spitsen. Vlak voor rust schoot Jelle een vrije trap van Jur net over en kopte Johan een voorzet van Michel net naast.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Varsseveld kreeg twee grote kansen. De eerste ontstond uit een beoordelingsfout van Max de Vries die de bal over de achterlijn wilde laten lopen, maar die door Varsseveld toch nog voorlangs het vrije doel kon worden geplaatst. De tweede kwam uit een goed genomen vrije trap die door Max met de vingertoppen maar net op de lat kon worden getikt. Grol kreeg ook kansen. Rick struikelde in de 16 meter met de bal op weg naar Varsseveld keeper Martijn Besselink. Thomas tikte een lage voorzet bij de tweede paal in het zijnet in plaats van in het vrije doel. Een afstandsschot van Wouter Pillen ging maar net naast.

In de 70e minuut was het dan toch raak. Na een panna door Michel Kamphuis en een mooie voorzet kon Thomas Porskamp de 1 – 0 in koppen. Even later leverde Michel weer een mooie voorzet af, die maar net wet gemist door Thomas Porskamp. De overwinning leek binnen. Maar in de 86e minuut maakte Varsseveld toch nog gelijk. Bjorn Heezen kon een vrije trap bij de 2e paal vrij inkoppen. Een kleine domper. Even later bracht Michel Thomas weer in stelling. Maar de kopbal ging net naast. En in de 90e minuut kreeg Grol toch waar het recht op had. Een lage voorzet van wederom Michel  Kamphuis kon eenvoudig worden binnengetikt door Mathijs Warnar: 2 – 1.

Rick Arink en Rutger van Schijndel van Grol kregen een gele kaart. Ook Varsseveld incasseerde twee gele kaarten.

In de 67e minuut kwam Rutger van Schijndel er in voor Jur Dieker. In de 73e minuut Mathijs Warnar voor Jelle Kornegor en in de 86e minuut Eduardo de Sousa Cavalcante voor Johan Houben.

Zondag 30 augustus speelt Grol de derde bekerwedstrijd uit tegen Kilder 1. Aanvang 14.30 uur. Bij een gelijkspel of winst plaatst Grol zich voor de volgende ronde.