19 april 2024
Home » Grol wint ruim van Groessen

GROENLO – Na twee gelijke spelen stond zondag 18 september de wedstrijd tegen SC Groessen op het programma voor Grol 1. SC Groessen is vorig seizoen kampioen geworden in de 4e klasse en had reeds vier punten verzameld. Ten opzichte van vorige week begon Jeroen Burghout met dezelfde elf, alleen Leon Scholten stond in de basis in plaats van Quint Kristen.

De eerste helft was duidelijk voor Grol. De verdediging onder aanvoering van Johan Houben stond goed te voetballen en gaf, behalve een schot van aanvoerder Rick Maatman in het zijnet, helemaal niets weg. Johan zette ook aanvallend de lijnen uit. Soms via Mart Zieverink middenop, maar vaak werd het middenveld overgeslagen en ging de bal diep op de buitenspelers Michel Kamphuis en Wouter Rexwinkel. In de eerste 20 minuten leverde dit twee gevaarlijke voorzetten op van Michel Kamphuis. De eerste werd net gemist door Jordy Oonk. De tweede werd door Wouter Rexwinkel in de hoek geschoten, maar gered door Rens van Onna. Grol had in de eerste helft het meeste balbezit, domineerde en maakte het spel. Grol werkte hard en wist ook de duels te winnen. Na ruim een half uur spelen werd dit beloond. Een derde cornerbal op rij werd bij de eerste paal door Jordy Oonk perfect verlengd: 1 – 0. Grol drukte door, maar wist dit niet om te zetten in meer doelpunten en dit leek dan ook de ruststand te worden. Maar op slag van rust zag Mart Zieverink de keeper te ver voor het doel staan toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en hij krulde de bal van 20 meter subtiel over Rens van Onna: 2 – 0. Een prachtig doelpunt.

In het begin van de tweede helft maakte Grol het zichzelf onnodig moeilijk. SC Groessen had drie A spelers ingewisseld, maar was gevaarlijker dan in de eerste helft. Wessel Baarslag voorkwam met de voet de aansluitingstreffer op een inzet van Sander Meijer en even later spatte een schot van Nick Gielink op de lat terug het veld in. SC Groessen kreeg er weer geloof in. Daarna moest Wessel Baarslag nog een keer in actie komen. Een schot van Kane Buiting werd in een reflex onder de lat weggetikt. Grol kwam goed weg en wist zich daarna gelukkig te herpakken. In vijf minuten tijd werd het geloof van Groessen volledig de kop ingedrukt. Jordy Oonk maakte zijn tweede van die middag. En hoe. Vanaf 25 meter vanuit de draai schoot hij genadeloos hard in de rechterhoek buiten bereik van de keeper: 3 – 0. Wederom een prachtig doelpunt. Even later liep Wouter Rexwinkel solo door de verdediging en schoof de bal beheersd in het doel: 4 – 0. Daarna gebeurde er niet veel meer. Trainer Burghout bracht nog drie wissels in. En vlak voor tijd strafte Lennard van Zuylen een fout in de opbouw van Grol af en bepaalde de eindstand nog op 4 – 1.

Een goede en mooie overwinning voor Grol 1. Men houdt hiermee de ongeslagen status en stijgt naar de 5e plaats op de ranglijst. Verder liet het zien dat het als team nog steeds groeiende is. Dinsdag 20 september speelt Grol in de Achterhoek Cup uit tegen Concordia Wehl. Aanvang 20.15 uur. De volgende competitiewedstrijd is gepland voor zondag 25 september, uit tegen Gendringen. Aanvang 14.00 uur.