20 april 2024
Home » Groenlo » Grol zaagt de week doormidden tegen Alterno

Grol zaagt de week doormidden tegen Alterno

167

GROENLO – Op woensdag 29 november mocht Grol de week doormidden zagen tegen Alterno. Een wedstrijd midden in de week is niet favoriet bij de Grol en dat bleek. Grol vertrok om 19:15 vanuit Groenlo richting Apeldoorn, waar het zoeken naar de Alternohal nog een aardige klus bleek te zijn. Dit was mede te danken aan een door werkzaamheden door steigers en zeil ingepakte sporthal. Uiteindelijk aangekomen ook nog een hele klus om een parkeerplek te vinden. Allemaal voortekenen voor een slechte avond en dat werd het.

Grol begon nog vrij sterk met Hidde, Nick, Thomas, Joop, Sean en Randy. Grol speelde vrijuit en ging goed mee met de tegenstander. In het middendeel van de set pakte Grol brutaal 2 á 3 puntjes voorsprong en bouwde dit aan het einde van de set gestaag uit, waardoor Grol de 1e set pakte met 25-20. Er leek niets aan de hand en het leek zelfs een mooie avond te worden. Zullen we dan winnen van dit sterke team wat als hoger ingeschat staat?

Nee, hoor. Die illusie was snel voorbij. Hun 3e of 4e spelverdeliger werd in de 2e set gewisseld voor hun 1e spelverdeliger en met wat andere omzettingen stond daar ineens een heel ander Alterno. Grol kon geen vuist meer maken, maar ging zelf ook veel meer onnodige fouten maken. Vooral de pass en de spelverdeliging was een drama. Van servedruk was sowieso al niets meer van over en de aanvallers konden slechts proberen om de onmogelijke ballen op te lossen. Halverwege de 2e set kwam Maurice er nog in voor Nick, maar ook dat mocht niet baten. Binnen 10 minuten stond er 25-12 op de telbordjes. De 3e set begon met dezelfde 6 zoals de 2e set was beëindigd, zo ook het spel en zo ook nagenoeg de eindstand, 25-13!

In de 4e set gooide coach Peter Smeenk het roer volledig om. Misschien kon hierdoor de wedstrijd nog kantelen. Robert kwam er in voor Randy en Nick mocht het veld weer in voor Maurice. Helaas werd het spel hierdoor ook niet beter. Alterno bleef scoren met de serve doordat geen passend antwoord had. Binnen het uur was de wedstrijd gespeeld, 25-14 en 1-3!! De week was doormidden, maar ook het zelfvertrouwen van de Grolmannen. Snel douchen en naar huis en gelukkig kwamen we nog net voor 12 uur weer terug in Groenlo. 5 uur onderweg voor 1 uurtje volleybal!

We schrijven deze wedstrijd maar op als een complete off-day aan Grolzijde. Gelukkig hebben we aan dit collectief falen dan toch nog een puntje overgehouden.

Zaterdag mogen we het thuis weer proberen. Dan komen de raketvaarders van de Apollo 8 uit Borne op bezoek die, zoals ze zelf aangeven, gaan als een trein. Maar gezien hun aantal punten gaan ze meer als een raket!! Het kan dus weer een leuke wedstrijd worden in ons ijzersterke fort Den Elshof, waar tot heden nog weinig punten de deur hebben verlaten, namelijk slechts 1! Wij hopen dat er daar zaterdag weinig aan toegevoegd worden en hopen allemaal op de geweldige support van onze vaste groep supporters. Tot zaterdag!!

1-3 (25-20 / 12-25 / 13-25 / 14-25)