25 april 2024
Home » Groenlo » Grol zet verdienstelijke 0 – 4 uitslag neer tegen Excelsior

Grol zet verdienstelijke 0 – 4 uitslag neer tegen Excelsior

162

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Grol is op 12 juli begonnen met de voorbereidingen op het seizoen 2015 – 2016. Het eerste blok duurt twee weken, en dan begint men weer op 9 augustus. De nieuwe trainer Jeroen Burghout wist een mooie openingswedstrijd te regelen.

Eredivisieclub Excelsior uit Rotterdam, die momenteel op trainingsstage is in Delden, onder leiding van hoofdtrainer Fons Groenendijk, assistent trainer Andre Hoekstra en keeperstrainer Rob van Dijk, was bereid om naar Groenlo te komen. Grol miste een aantal spelers in verband met blessure of operatie: Wouter Pillen, Kai Ordelmans, Michel Kamphuis, Lennard Walterbos en Max de Vries, en door vakantie: Mart Zieverink en Rob Temmink. De vervangers deden het echter zeer goed. Wessel Baarslag keepte een puike wedstrijd. De verdediging met Bram Huls, Mart Willemsen en Ramon Landeweers, onder leiding van aanvoerder Johan Houben maakten het de behendige en snelle professionals van Excelsior flink lastig.

Het middenveld bestond uit Quint Kristen, Jur Dieker en Siem Huijskes, die in de eerste 20 minuten nog redelijk aan het voetballen kwamen, maar daarna toch met name moesten verdedigen. Voorin stonden nieuwkomer Ties ten Barge, Jelle Kornegoor en Rutger van Schijndel, die vanuit de A overgekomen is. Zij hebben het Excelsior keeper Mike Havenkotte helaas niet lastig kunnen maken.

Onder het oog van 500 toeschouwers wist Grol goed stand te houden. De smaakmakers aan Excelsior kant waren Nigel Hasselbaink, Carlo de Reuver, Marko Maletic en Jordan Botaka. De Reuver kreeg na een kwartier pas de eerste kans, die net naast ging, en even later wist Wessel een inzet van hem te pareren. De lange Maletic kreeg daarna, ondanks dat Siem menig bal van hem onderschepte, drie kansen, maar ook hier stond Wessel weer in de weg. Vanuit een standaardsituatie wist Excelsior dan uiteindelijk te scoren. Daan Bovenberg kopte na 31 minuten spelen een cornerbal snoeihard in de linkerbovenhoek: 0 – 1.

Nadat Mart even later een bal nog van de lijn wist te halen, was het in de 38e minuut weer raak. De handige en snelle Hasselbaink, die redelijk verdedigd werd door Ramon, soleerde langs de achterlijn en liet Cedrick Badjeck eenvoudig scoren: 0 – 2. De druk op het Groldoel nam toe. Een lage vrije trap van Maletic werd door Wessel van de lijn gehaald.

Maar in de 45e minuut werd het toch 0 – 3 door wederom een mooie actie van Hasselbaink, die pas in tweede instantie door hemzelf in het doel werd getikt. In de rust gingen Rutger, Ties en Bram er uit en kwamen Dudu, Jur Pasman, beiden overgekomen van uit de A, en Thomas Porskamp er in. Ook in de tweede helft bleef Grol hard werken en werd beloond doordat men nog maar slechts 1 tegendoelpunt kreeg. Johan Houben tikte de bal in de 70e minuut in eigen doel op een lage schuiver van Botaka, die daarvoor op een prachtige wijze een tweetal Grolspelers had gepasseerd: 0 – 4.

Een kwartier voor tijd mochten ook Done Emaus, Tim de Roo, Rick Arink en keeper Roar Storteler hun opwachting maken. Ook zij deden het goed. Rick legde Maletic in de luren met een mooie passeerbeweging en Roar, pas 16 jaar, verrichtte een drietal mooie reddingen op inzetten van De Reuver en Botaka. De eindstand bleef derhalve een verdienstelijke 0 – 4.

De wedstrijd stond onder de goede leiding van Rob Dieperink uit Borculo, scheidsrechterstalent in de Masterclass, en de assistenten Niek Meekes en Bart Lucassen, twee talentvolle Grol scheidsrechters actief bij de amateurs in de regio. Hoofdtrainer Jeroen Burghout en assistent trainer Bjorn Koldeweij kunnen tevreden terug kijken op hun debuut. Het zal geen gemakkelijk seizoen worden, maar de spelers hebben laten zien dat er nog behoorlijk wat potentie in de groep zit.

Op dinsdag 21 juli speelt Grol 1 haar tweede oefenduel tegen de beloftes van Go Ahead Eagles. Aanvang 19.30 uur in Groenlo. Entrée is gratis.