19 april 2024
Home » Sport » Grolse Boys krijgt te weinig

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug op het programma. Na het verlies tegen Achilles Enschede was Grolse Boys uit op eerherstel. Een overwinning zou aansluiting met de kopgroep betekenen. De opstelling was op enkele posities veranderd. Zo speelde Robin Klein Gunnewiek op de rechtsbackpositie en Nick Berentsen op het middenveld. Verder wisselden Jorn Groot Zevert en Luc Berentsen van positie. De veranderingen hadden een positief effect.

De mist zorgde ervoor dat het zicht de gehele wedstrijd niet al te best was. Het doel aan de overkant was regelmatig bijna niet zien. In de eerste helft waren de krachtverschillen niet al te groot. Na tien minuten spelen kon de snelle Eduardo de Sousa Cavalcante een mooie voorzet op Luc geven, maar een duwtje in de rug maakte het voor hem moeilijk goed in te koppen.

Direct daarna werd het gevaarlijk voor het doel van Grolse Boys. Uit een corner kon een speler van Glanerbrug (te) gemakkelijk koppen, maar keeper Sebastiaan van Beugen kon prachtig redding brengen. Na een nieuwe actie van Eduardo kreeg Maikel Nuchter de bal, maar zijn voorzet gepakt door de goed spelende keeper van Glanerbrug. De beste kans in de eerste helft kwam na ongeveer 25 minuten. Luc kopte een hoge bal door naar Eduardo, die de bal bijna over de keeper kon liften.

De vele corners en voorzetten van Ronald Wagendorp en Maikel van Grolse Boys waren regelmatig gevaarlijk. Zo kopten Jorn en Luc enkele malen mooi in, maar steeds kon de relatief kleine keeper prima redding brengen. Door het aandringen van Grolse Boys lag het middenveld van Grolse Boys open, waardoor Glanerbrug ook regelmatig kon uitbreken en gevaarlijk kon worden. Zo werd na een half uur spelen een corner van Glanerbrug onvoldoende verwerkt, waardoor een speler bij de eerste paal (te) gemakkelijk kon scoren.

Vrij snel daarna wist Youri Groot Kormelink bijna de gelijkmaker te scoren. Een corner van Maikel kwam voor zijn voeten terecht, maar doordat hij wat achteruit moest lopen, kwam hij teveel onder de bal en ging die ondanks de korte afstand tot het doel toch nog over. Vlak voor de rust kwam de gelijkmaker weer bijna op het scorebord. Een hard schot kon de keeper niet goed verwerken, waardoor Luc een scoringskans kreeg. Hij werd echter zodanig gehinderd dat de scheidsrechter, die veel toeliet, eigenlijk een strafschop had moeten geven.

De ruststand van 0-1 was enigszins tegen de verhouding in, hoewel ook Glanerbrug voldoende kansen had gekregen. Direct na rust nam de thuisploeg nog duidelijker het initiatief. Een bal van Ronald kwam via Eduardo bij Luc terecht die net niet wist te scoren. Bij de volgende aanval werd er een overtreding binnen het strafschop gebied op Luc gemaakt, maar de scheidsrechter liet weer gewoon doorspelen.

Grolse Boys bleef aanvallen. Zo ging Nick lang door en dreigde hij de bal te verliezen, maar op pure inzet wist hij de bal toch naar Eduardo te spelen, maar diens schot wist de keeper toch te pakken. In de tweede helft kreeg Sportlust geen echte kans meer. Steeds was het Grolse Boys dat het initiatief had in dit stevige maar sportieve duel. De scheidsrechter liet steeds meer toe, maar er vielen geen gele of rode kaarten.

Iedereen zat te wachten op een doelpunt van de thuisploeg. Een kwartier voor tijd viel die eindelijk. Een strakke voorzet van Ronald werd onvoldoende verwerkt, waardoor Maikel gemakkelijk kon scoren. Grolse Boys bleef tot het einde wel aandringen, kreeg ook mogelijkheden, maar het team had niet echt geluk. Steeds weer kon de verdediging met kunst en vliegwerk redding brengen.

Men had op basis van de positie op de ranglijst een sterker Glanerbrug verwacht. Er zat dan ook meer dan een gelijkspel in. Aan de inzet van de spelers heeft het evenwel niet gelegen. Het was voor trainer Gerard Magendans dan ook moeilijk om te bepalen wie er op het eind moest wisselen. Als de inzet zo blijft, dan kan Grolse Boys de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet zien. De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Rijssen op het programma.