GTC 4 weer op titelkoers!


GROENLO – Op zaterdag 11 April, de dag na een zonovergoten vrijdag, was het eerste mannen team van Varsseveld de volgende tegenstander van regerend kampioen heren 17+ GTC 4. Dat het vrijdag een zonovergoten dag was wordt hier specifiek aangehaald omdat het op zaterdag een geheel ander weertype was met veel wind en regen. Voorjaarscompetitie 2015 had deze dag namelijk beter herfstcompetitie 2015 kunnen heten.

Normaal starten de wedstrijden om 13:00 maar door de eerste serie buien zijn we pas om 13:45 begonnen met de eerste 2 singles. Dennis Dibbets won overtuigend zijn eerste single met 6-0 en 6-1. Ivo Tenten pakte met heel iets meer tegenstand in de tweede single zijn tegenstander dhr. Duthler met 6-2 en 6-3 in. Holger Braun was ook een maatje te groot voor dhr. Krol en hij won dan ook simpel met 6-1 en 6-2. In de vierde single was er meer tegenstand van Varsseveld en Bram Harbers had moeite om zijn tegenstander dhr. Onstenk door de knieën te krijgen. Uiteindelijk lukte hem dat in een drie setter welke bijna 2 uur duurde met 6-4, 1-6 en 6-4.

Met de overwinning al in de pocket zijn we toen gestart met de dubbels, Dennis en Ivo rekenden in de eerste set vlot af met hun tegenstanders 6-0 maar in de tweede zat Varsseveld de wind nu wel eens mee maar wisten deze set uiteindelijk niet te winnen dus 7-5 voor de onzen. Holger en Bram maakten de dagzege compleet om tijdens hevige regenbuien de dubbel met 6-1 en 6-2 af te ronden. Na de nodige nattigheden te hebben genuttigd in het clubhuis vertrok Varsseveld weer naar huis met een einduitslag van 6-0 aan hun broek. Wellicht is het weer hen de volgende competitieronde beter gesteld. Van dit weertype hadden wij dus duidelijk geen last.