Handballers Erix 1 pakken opnieuw volle winst!

192

LICHTENVOORDE – Nadat vorige week de eerste twee punten tegen Duiven waren binnengehaald hadden de handballers van HV Erix 1 de intentie om dit een goed gevolg te geven in de thuiswedstrijd die op zaterdagavond werd gespeeld.

Dat moest dan gaan gebeuren tegen DOS 1 uit Emmer-Compascuum, de huidige nr. 5 van de ranglijst met slecht één verliespartij.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was Erix nog zoekende hoe vooral de linker opbouwspeler van DOS moest worden afgestopt. Erix had te weinig grip op deze speler die regelmatig door de verdediging glipte en meerdere malen het net wist te vinden.

Desondanks bleef Erix in het spoor van DOS. Vooral Youri Kuypers wist regelmatig meerdere verdedigers aan zich te binden om zodoende de rechterhoek vrij te spelen, helaas voor Erix mondde dit niet altijd uit in een doelpunt. Mede daardoor kon DOS langzaam uit lopen naar 7-9 voorsprong maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Erix kreeg verdedigend steeds meer grip op de aanvallers van DOS, vooral Leon Hulzink stond weer zeer goed te verdedigen. Maar ook Stijn van Zutphen zorgde ervoor dat aanvallen via de cirkelloper, een sterk punt van DOS, niet konden plaats vinden. Omdat ook keeper Leroy Winkels weer zijn normale niveau haalde lukt het DOS niet om nog te scoren in die eerste helft.

Erix profiteerde daarvan en liep uit naar een voorsprong bij rust van 12-9.

Door het goede spel in het laatste deel van de eerste helft, leefde in de rust bij Erix het gevoel dat men de wedstrijd onder controle had en was vol vertrouwen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Toch had Erix moeite in het begin van de tweede helft om snel de voorsprong uit te bouwen.

De voorsprong stabiliseerde op zo’n twee tot drie doelpunten voorsprong maar bij een stand van 15-12 trok Erix de wedstrijd definitief na zich toe. Het lukte DOS nog nauwelijks om door de verdediging heen te breken en omdat Erix wel bleef scoren, bouwde men langzaam maar zeker een veilige voorsprong op. Gelegenheid cirkelloper Stijn van Zutphen liet zien ook op die positie uit de voeten te kunnen. Erix liep steeds verder uit op DOS en had zelfs nog tijd om enkele hoogstandjes op te voeren met een hoofdrol voor Martin Kruip die meerdere spelers vrij wist te spelen aan de cirkel die deze kansen konden verzilveren.

Ook reservedoelman en keeper van het tweede heren team Thimo Dusseldorp kreeg nog een kans om zijn keepers kwaliteiten te tonen. Hij bevestigde zijn goede vorm van de trainingen, had enkele goede reddingen en werd slechts één keer gepasseerd in het restant van de wedstrijd. Erix pakte met een eindstand van 28-18 een dik verdiende overwinning op DOS en stijgt op de ranglijst naar plek 6.

Mocht Erix het huidige niveau nog weten uit te bouwen, dan is men een geduchte tegenstander van elk team in de Hoofdklasse.

Om te beginnen volgende week zaterdag in Apeldoorn tegen Achilles, een team waar Erix het altijd moeilijk tegen heeft en nog nooit van wist te winnen. Het wordt tijd om aan die negatieve reeks een einde te maken!