Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix eindigen competitie op plek 7

Handballers Erix eindigen competitie op plek 7

547

LICHTENVOORDE – Afgelopen weekend stond voor de handballers van Erix H1 alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma van het seizoen 17/18.

Promovendus Erix wist zich, als nieuwkomer in de Landelijke Hoofdklasse, lange tijd op een knappe zesde plek te handhaven maar was door de recente nederlagen teruggezakt naar plek 8. Hoogst haalbare was echter nog plek 7 maar dan moest er thuis wel gewonnen worden van het op de één na laatste plaats staande Cometas 2

Maar deze ploeg uit Leeuwarden had niet de lange reis op zaterdagavond gemaakt om zich bij voorbaat gewonnen te geven omdat ze bij verlies afhankelijk zijn van andere teams voor een langer verblijf in de Hoofdklasse.

Ondanks drie nederlagen op rij had Erix moed geput uit deze wedstrijden omdat weliswaar nipt verloren werd van topploegen maar het team had laten zien nauwelijks voor dit soort ploegen onder te doen.
Bovendien wilde men het trouwe en in grote aantallen opgekomen publiek bedanken voor hun steun dit seizoen! Steeds meer “nieuwe” supporters en oud leden weten de weg weer te vinden naar de Hamalandhal en dat mag een compliment voor het team genoemd worden!

Wel werd er vooraf nog gewaarschuwd voor onderschatting zeker ook omdat Erix niet kon beschikken over Willem Kruip (afwezig) en Marco Rötter (schouderblessure).

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en na een kleine voorsprong van Erix trok Cometas de stand gelijk en bleef daarna steeds met één doelpunt aan de goede kant van de score.
De ingebrachte linkeropbouwspeler Martijn Woeltjes wist met een paar prachtig acties Erix weer op voorsprong te zetten. Erix bouwde die voorsprong langzaam uit naar 14-11 maar was net voor rust niet goed bij de les en liet Cometas terugkomen tot 14-13.

Met die stand gingen beide teams dan ook richting de kleedkamer!

Na rust was Erix vast van plan om Cometas niet meer terug te laten komen en de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte in eerste instantie ook prima. Erix bouwde de voorsprong langzaam uit, vooral door Dirk Berentsen die vier keer kort achter elkaar van verschillende posities de keeper wist te verschalken en de voorsprong via 20-15 naar 22-16 bracht.

Net toen de Erix’ coach John Heinen opkomend talent Pim Heutinck wilde inbrengen als beloning voor z’n goede trainingsarbeid, begon Erix weer slordiger te spelen.

Kansen werden gemist en in de tegenaanval maakte Cometas daar gebruik van door zelf wel te scoren en de achterstand terug te brengen tot 25-22.
Toch kwam de zege voor Erix niet meer in gevaar en mocht Heutinck alsnog enkele minuten in de hoofdmacht maken. Eindstand werd 27-24 in het voordeel van Erix die door deze zege op de 7e plek op de ranglijst eindigde. Topscoorder van de wedstrijd werd Stijn van Zutphen met zeven doelpunten.

De stand op de ranglijst is een prima prestatie voor Erix vooral omdat vooraf moeilijk in te schatten was of men dit niveau wel aan zouden kunnen. Achteraf bleek deze onzekerheid onterecht, er had zelfs nog wel meer ingezeten. Goede wedstrijden met winst op topteams werden afgewisseld met slechte wedstrijden tegen laagvliegers en onnodig puntenverlies. Meedoen met de teams op plek 4 en 5 was absoluut mogelijk geweest. Desondanks heerst er tevredenheid over de prestaties van het team. Als Erix het volgend seizoen op kan brengen om nog wat scherper, geconcentreerder en minder wisselvallig te spelen dan behoort een plek in de top vier zeker tot de mogelijkheden!