18 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix pakken volle winst op Unitas

Handballers Erix pakken volle winst op Unitas

153

LICHTENVOORDE – Na twee nederlagen op rij werd het voor de handbalmannen van Erix 1 weer eens tijd om de punten te pakken en de zesde plek op de ranglijst te consolideren!

Dat moest dan gaan gebeuren tegen Unitas 2 uit Rolde die zaterdagavond op bezoek kwamen in de eigen Hamalandhal.
Dit team staat momenteel op de negende plek met zes punten minder dan Erix en vecht tegen degradatie met Artemis en Cometas.

De uitwedstrijd in Rolde werd destijds nipt door Erix verloren vooral door het meespelen van meerdere spelers van het eerste team die uitkomen in de tweede divisie.
Omdat dit nu zeker niet het geval kon zijn, zag Erix mogelijkheden om de punten in eigen huis te houden en begon men vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Toch verliep de eerste helft allesbehalve gemakkelijk voor Erix. Men verzuimde afstand te nemen van Unitas door het missen van veel kansen waarbij gezegd moet worden dat de keeper van Unitas een prima wedstrijd keepte en het de heren Erix erg moeilijk maakte door keer op keer met goede reddingen zijn doel schoon te houden.
Erix kwam zelfs met 3-4 op achterstand en het duurde even voordat men weer op voorsprong kwam door twee mooie break-outs van Leon Hulzink.

Toch kwam Unitas ook weer net zo gemakkelijk langszij, Erix ontbrak het aan scherpte om door te drukken. Er werd aan beide zijden ook maar zeer weinig gescoord vooral door goed keeperswerk van beide keepers. Keeper Leroy Winkels van Erix had zijn oude niveau uit de eerste helft van het seizoen weer teruggevonden en was maar moeilijk te passeren door de schutters van Unitas. De ruststand was echter met 8-8 teleurstellend voor Erix.

Daar waar het in de eerste helft aan scherpte ontbrak bij Erix, kwam men een stuk beter gemotiveerd uit de kleedkamer. Zeker in het eerste deel van de tweede helft stond men beter gegroepeerd te verdedigen en gaf de spelers van Unitas geen kans om het net te vinden. Ook aanvallend was Erix weer beter bij de les en wist nu wel de keeper van Unitas te verschalken. Vooral enkele mooie acties en doelpunten van Martin Kruip en opnieuw Leon Hulzink, die topscoorder werd met 9 doelpunten, begon Erix langzaam een ruime voorsprong op te bouwen. Toen Unitas ook nog met enkele tijdstraffen werd geconfronteerd, was het verzet gebroken en kon Erix de overwinning binnenhalen.

Met een mooie break-out van Bram Reukers als laatste wapenfeit werd de eindstand uiteindelijk 25-14 in het voordeel van Erix. Hoewel het vele publiek op de tribune geen topwedstrijd heeft gezien, is dit wel een belangrijke overwinning voor Erix omdat de voorsprong op de achtervolgende teams weer wat groter is geworden en men op een prima zesde plek blijft staan.

Volgende week zaterdag 10 Maart staat om 20.30 uur voor Erix de lastige uitwedstrijd in en tegen Huissen op het programma. De huidige nummer 4, die slechts 3 punten meer heeft, werd in Lichtenvoorde nog knap door Erix verslagen en zal er natuurlijk alles aan doen om nu wel te winnen!

Voor Erix een mooie uitdaging om opnieuw de volle winst te pakken en richting de 4e plek op de ranglijst te gaan.