Harsgebruik nekt Erix


Gepubliceerd op

Voor de eerste keer dit seizoen konden de handballers van Erix H1 met een complete selectie afreizen en die reis voerde dit keer naar Emmer-Compascuum in Drenthe. Daar moest dan gespeeld worden tegen koploper en titelkandidaat HVC 1 uit Barger-Compascuum.

Dat er een complete selectie stond leek vorige week nog onmogelijk door de knieblessure van Dirk Berentsen, want hoewel hij zijn nog moet laten onderzoeken komende week, had hij dermate weinig last van die blessure dat hij plaats kon nemen op de bank. Ook Marco Rötter was, na een heel seizoen afwezigheid door blessures, weer van de partij en kon niet wachten om zijn rentree te maken.

Maar hoewel de selectie compleet was, zou het een lastige opgave worden om te winnen bij HVC omdat deze ploeg niet alleen de favoriet is voor de titel maar ook omdat daar in Emmer-Compascuum gespeeld wordt met ruime hoeveelheden hars. Het spelen met deze kleefmiddelen is voor Erix altijd lastig omdat er in de eigen Hamalandhal maar nauwelijks mee getraind mag worden.

Hoewel de voortekenen niet erg gunstig leken begon Erix toch met goede moed aan de wedstrijd omdat het spel van HVC de ploeg uit Lichtenvoorde wel ligt door de open manier van verdedigen, thuis werd in december nog met 29-20 gewonnen van ditzelfde HVC.

Tot een stand van 5-5 blijf Erix goed in het spoor van HVC al had men niet goed vat op de linkeropbouwspeler van HVC, die tot voor kort nog uit kwam in de Eredivisie en door gebruik van hars de Erix goalie regelmatig wist te verschalken met z’n mooie draaiballetjes met veel effect, iets wat zonder gebruik van hars onmogelijk is.

Het was niet alleen die speler die Erix nekte maar vooral ook omdat Erix zelf heel veel moeite had om de bal goed te controleren door het harsgebruik. Ballen kwamen vaak niet aan bij de teamgenoten of werden op de benen gespeeld en men gaf zodoende HVC de kans te counteren en flink uit te lopen in de stand.

Niet alleen leed Erix veel balverlies maar ook wist men mooi uitgespeelde kansen niet te benutten en toen zelfs strafworpen werden gemist, wist Erix dat het een verloren wedstrijd speelde. De stand was intussen al opgelopen naar 20-11 bij rust, in het voordeel van HVC.

Waar in de eerste helft al veel balverlies geleden werd aan Erix zijde, was de tweede helft zowaar nog een graadje erger. Erix bleef moeite houden om de bal te controleren en leed opnieuw veel balverlies. Hoewel Bram Reukers met drie doelpunten op rij ervoor zorgde dat het verschil in de stand niet nog groter werd, bleek al snel dat de wedstrijd gespeeld was en Erix vandaag niet bij machte was het HVC moeilijk te maken.

HVC daarentegen ging gestaag door met scoren en begon zelfs hautain te spelen door met baltrucjes de Erix’ spelers uit te dagen. Dat Leon Hulzink daar niet van gediend is liet hij wel zien door enkele keren zo’n bal weg te tikken en de HVC spelers voor eigen publiek voor schut te zetten en vertwijfeld achter te laten. Desondanks liep HVC steeds verder uit wat uiteindelijk resulteerde in verdiende eindstand van 31-16 in het voordeel van de ploeg uit Barger-Compascuum die een grote stap zetten richting het kampioenschap.

Waar Erix enkele weken gelden nog mee leek te doen om de koppositie moet men nu oppassen om niet om PD-wedstrijden te moeten spelen. Daarvoor is winst volgende week zaterdag thuis tegen Hurry-Up noodzakelijk.

Om 19.15 uur in de Hamalandhal is dan de spannende wedstrijd tegen de ploeg uit Zwarte Meer die één plek lager op de ranglijst staan.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.