25 april 2024
Home » Groenlo » Henk Geurkink winnaar grachtencompetitie 2015

Henk Geurkink winnaar grachtencompetitie 2015

170

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Afgelopen zondag werd er om 8uur geloot bij de EMTE, de wedstrijdcommissie had het parcours uitgezet bij  “Het Hertenkamp” en “De Kloostertuin” . Op voorhand was al duidelijk dat de eindoverwinning zou gaan tussen Henk Geurkink en Frans Oosterholt, tussen beide heren zat slechts 3 punten verschil, veel spannender zou het worden om plek 3 want hier zouden nog een zestal deelnemers voor in aanmerking komen.

Bij “Het Hertenkamp” viel het niet mee om veel vis te vangen maar als je dan 2 brasems vangt zoals Karl Heinz Drees dat deed dan ben je ook gelijk dagwinnaar met 3315 gram. Om de 2e plek woede een hevige strijd tuusen Wesley Helmers en Frank Bomers, een strijd die uiteindelijk door Wesley werd gewonnen met 975 gram en Frank had met 885 gram het nakijken. Opvallend is wel dat Wesley de laatste wedstrijden steeds beter gaat vissen en dat zal wel komen door zijn zelf samengestelde nieuwe grachtenvoertje.

Bij “De Kloostertuin” zaten de 4 koplopers van het klassement (na aftrek slechtste resultaat) en hier werd al snel duidelijk dat er dit jaar geen maat staat op Henk Geurkink want mede door zijn dit keer gunstige loting werden er vanaf het beginsignaal veel en vooral mooie voorns gevangen en toen er ook nog een aantal bleien geschept moesten worden werd duidelijk dat de vakwinst al vergeven was voor vandaag. Het totaal bestond uit ruim 100 vissen met een gewicht van 2410 gram.

Tweede in het vak werd Frand Oosterholt die ook prima vissend op totaal 1210 gram uitkwam, vakderde werg Gerris Oosterholt met 865 gram wat hem uiteindelijk ook de derde plaats opleverde in de eindrangschikking.

Hoe dicht dat alles bij elkaar stond vanaf plek 3 bleek wel uit het feit dat Rick van Koot terugviel van de virtueel derde naar de uiteindelijk negende plek in de eindrangschikking .

Al met al kunnen we terug kijken op een wisselvallig visseizoen met een redelijke start een slecht vervolg en een prima slot. Tevens willen we via deze weg alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de grachtencompetitie.

Uitslag 5de grachtencompetitie wedstrijd:
Het Hertenkamp:

1. Karl Heinz Drees 3315 gram 1 pnt
2. Wesley Helmers 975 gram 2 pnt
3. Frank Bomers 885 gram 3 pnt

 

De Kloostertuin:

1. Henk Geurkink 2410 gram 1 pnt
2. Frans Oosterholt 1210 gram 2 pnt
3. Gerrit Oosterholt 865 gram 3 pnt

 

Eindstand 2015:

1. Henk Geurkink 5155 gram 4 pnt
2. Frans Oosterholt 6590 gram 8 pnt
3. Gerrit Oosterholt 4408 gram 13 pnt

 

Feestavond:
Zaterdagavond 7 november zullen de kampioenen van de IJsselCup en de Grachtencompetitie gehuldigd worden in ons clubgebouw ‘Het Wilgenpark”, naast de huldigingen zal DJ Guus zorgen voor de vrolijke muzikale noot. Tevens zal hij de Bingo gaan verzorgen. Opgeven voor deze avond is wenselijk en kan via feestavond@visseningroenlo.nl.

WinterCup:
Nu de reguliere competities er weer op zitten en de meeste hengels weer schoongemaakt en opgeborgen gaan worden is er voor de fanatiekelingen onderons natuurlijk weer de WinterCup. De 33ste editie van de WinterCup wordt deze editie gevist aan Beneden Kanaal te Eefde en de Oude IJssel te Eldrik. Opgeven voor de WinterCup kan bij Henk Migchielsen of Frank Bomers of via wintercup@visseningroenlo.nl tot en met vrijdag 30 oktober.