25 april 2024
Home » Sport » Heren Erix (handbal) pakken 2 punten in nieuwe tenues

Heren Erix (handbal) pakken 2 punten in nieuwe tenues

165

Zondag 8 november stond voor de Heren 1 van HV Erix al weer de 5de competitie wedstrijd op het programma. De wedstrijd werd thuis gespeeld tegen Duiven 1 de nummer 3 van de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd ontvingen de heren de nieuwe wedstrijd tenues, mogelijk gemaakt door teamsponsor Assurantiekantoor Kantoor Marc Kruip.

Na het beginsignaal waren de eerste aanvallen aan beide kanten een kwestie van aftasten, na enkele minuten stond het nog steeds 0-0. Echter wist Erix als eerste het doel te vinden en in de volgende minuten wisten ze een voorsprong van 4-1 op te bouwen. Het leek er op dat de verdediging van Erix niet te doorbreken was, mede dankzij de instructies van coach John Heinen en de vechtlust van het team. Pas na het inbrengen bij Duiven van een nieuwe opbouwer wisten ze een antwoord op het spel van Erix. Duiven kwam weer bij en de wedstrijd lag weer helemaal open. Gelukkig wisten de mannen van Erix de verdediging nog redelijk dicht te houden en ook zelf te scoren. Toen het einde van de eerste helft naderde leek de wedstrijd nog steeds gelijk op te gaan. De coach van Erix besloot om de gevaarlijkste man van Duiven mandekking te geven. Dit was in het begin wennen, want er moest dus anders verdedigd worden maar pakte wel goed uit, de aanval van Duiven stokte hierdoor. Dit resulteerde in het gelijke stand van 10-10 in de rust.
Tijdens de rust werd er besproken hoe er het beste verdedigd kon worden met een man minder (vanwege de mandekking) en met dit in het achterhoofd kon de tweede helft beginnen. In de tweede helft stond de verdediging weer als een blok, maar helaas liepen de aanvallen niet allemaal even soepel. Dit resulteerde in een gelijke stand die minuten lang op het bord bleef staan. Het was afwachten welk team als eerste het net zou vinden om zo het initiatief in handen te nemen. Gelukkig trok Erix aan het langste eind en wisten eindelijk een voorsprong van 2 punten te halen. De rest van de wedstrijd bleef het gelijk op gaan, maar gelukkig wist Erix een gat van 4 doelputen te slaan met nog maar 5 minuten op de klok. Uiteindelijk wist Erix de wedstrijd te winnen met een eindstand van 21-18. Het gat met de koplopers blijft hierdoor te overbruggen.