HV Erix H1 verliest van Cometas 1


LICHTENVOORDE – Afgelopen zaterdag stond voor de Erix H1 de verre uitwedstrijd in Leeuwarden op het programma tegen Cometas 1. Deze nieuwkomer in de Hoofdklasse, na degradatie uit de 2e divisie, stond vooraf op de derde stek op de ranglijst, twee plekken hoger dan Erix.

Voor Erix was winst belangrijk om aansluiting met de top in de Hoofdklasse te behouden maar men wist ook dat dit zeker geen gemakkelijk opgave zou worden tegen dit team met veel meer ervaring op een hoger niveau. Toch was van een groot niveauverschil absoluut geen sprake. Erix hield zich prima staande en deed niet onder voor Cometas, de wedstrijd ging dan ook gelijk op waarbij Erix meestal aan de goede kant van de score bleef. Zeker ook door Erix goalie Leroy Winkels, die weer een prima wedstrijd keepte en Erix in de wedstrijd hield met meerdere goede reddingen!

Pas tegen het eind van de eerste helft verslapte Erix een beetje en liet Cometas uitlopen naar een voorsprong van drie punten. De verslapping was echter van korte duur want Erix knokte zich knap terug naar een ruststand van 14-13 in het voordeel van Cometas.

In de rust kon de constatering niet anders zijn dan dat het mogelijk moest zijn om met de winst aan de haal te gaan, Erix had een meer dan goede eerste helft gespeeld en deed absoluut niet onder voor Cometas. Direct na rust werd Leon Hulzink in de hoek prachtig vrijgespeeld door Youri Kuypers en zorgde met een leep balletje onder de keeper door voor de gelijkmaker. Hulzink die verdedigend al een goed seizoen doormaakt, begint aanvallend ook steeds meer zijn draai te vinden en het zelfvertrouwen neemt dan ook met de week toe. Dit resulteert steeds vaker in mooie doelpunten, vorige week was hij zelfs topscorer met zeven doelpunten!

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als in de eerste helft. Ploegen waren aan elkaar gewaagd waarbij het nu Cometas was die aan de goed kant van de score zat. Regelmatig nam Cometas een voorsprong van twee punten maar even zo vaak trok Erix de stand weer gelijk. Na opnieuw een achtstand van de twee punten, knokte Erix zich na een achterstand van 25-23 weer terug en trok de stand gelijk. Met nog minder dan drie minuten op de klok nam Erix zelfs een voorsprong van 25-26 en leek toch nog aan het langste eind te trekken.

Door twee afstand-schoten van de midden-opbouw speler kwam Cometas echter weer op voorsprong. De slotfase stond bol van de spanning, de stand bleef in evenwicht en via 27-27 en 28-28 scoorde Cometas toch nog een keer en nam een voorsprong met nog minder dan één minuut op de klok. De laatste aanval was voor Erix en in de ultieme slotseconde werd Erix een dik verdiende strafworp, door de overigens prima leidende scheidsrechter, ontnomen en verloor men de wedstijd met een minimaal verschil, eindstand 29-28.

Dit duel verdiende eigenlijk geen winnaar, een gelijkspel was meer dan verdiend geweest voor Erix, die een meer dan goede wedstrijd speelden en lieten zien mee te kunnen doen met de top. Door de overwinning werd Cometas, samen met Huissen, de nieuwe koploper in de Hoofdklasse en loopt het verschil met Erix op tot vier punten.

A.s. zaterdag 1 December om 19.15 uur komt een andere topploeg op bezoek in de Hamalandhal. HVC uit Barger-Compascuum is dan de tegenstander en is een team die Erix goed ligt. Vorig seizoen werd knap thuis gewonnen van HVC en uit maar nipt verloren.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor opnieuw een spannende wedstrijd.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.