19 april 2024
Home » HV Grol 1 – Olympia Hengelo 2

GROENLO – De dames van HV Grol zijn de competitie in de 1e klas begonnen met een thuiswedstrijd tegen Olympia uit Hengelo Overijssel. Een nieuwe uitdaging voor de dames in de 1e klas . Het begin van de eerste helft was het even aftasten hoe Olympia zou spelen en hoe HV Grol zich hierop verdedigend in zou moeten stellen. Ook aanvallend was het even aftasten. Tot halverwege de 1e helft had Olympia een 4-6 voorsprong. Hierna gooide HV Grol alle schroom van zich af en kreeg verdedigend steeds meer grip op het aanvalsspel van de tegenstander met een uitstekende Pascalle op doel. Van hieruit werd snel de aanval opgezocht en met snelle breaks kwam HV Grol langszij, 6-6, en ging er overheen. In deze uitstekende fase voor het rustsignaal trok HV Grol de wedstrijd naar zich toe en scoorde nog 3 keer op rij en stond het verdedigend als een huis, rust 9-6.

Er werd in de rust op gehamerd geconcentreerd en gedurfd te blijven spelen. Dit werd goed opgepikt en de eerste twee aanvallen werden door de Grolse dames in een doelpunt omgezet: 11-6. Dit gaf zichtbaar zelfvertrouwen en er werd met een goede inzet gespeeld, aanvallen uitgespeeld tot er een goede kans was en verdedigend collectief sterk. Ondanks dat Olympia nog even terugkrabbelde tot 12-10 liet HV Grol het niet verder komen, vol geloof in eigen kunnen werd de voorsprong weer vergroot naar 15-10. Een mooie voorsprong maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en gewonnen. In de laatste fase ging Olympia voor haar laatste kans, in een fase waarin het bij HV Grol iets minder ging, Olympia kwam terug tot 15-13. In de slotfase waren de dames weer wakker en roken de overwinning, met 2 goed uitgespeelde aanvallen werd er twee keer gescoord en zodoende een dikverdiende en erg belangrijke overwinning behaald 17-13. Een uitstekend begin van de competitie met twee punten in de pocket. Volgende week zaterdag gaan de dames van HV Grol naar Losser om aldaar te spelen tegen Combinatie, een degradant uit de Hoofdklasse. Met veel zelfvertrouwen gaan we er deze wedstrijd weer voor.

Doelpunten bij HV Grol dit keer van: Jitske Schuurmans en Inge Klein Gunnewiek beide 4, Laura Stortelder 3, Marijn Klein Gunnewiek en Merle ter Bogt beiden 2 en Margo Porskamp en Anouk Nienhuis beiden 1.