25 april 2024
Home » HV Grol C1 – DFS Arnhem

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

ARNHEM/GROENLO – Op zondag 4 november stond voor de meiden van handbalvereniging Grol C1 de altijd lastige uitwedstrijd tegen DFS Arnhem op het programma. Na het florissante handbalseizoen 2017/2018, welke werd bekroond met een kampioenschap verliep de start van dit seizoen aanzienlijk stroever.

De eerste 3 wedstrijden gingen jammer genoeg verloren. Na ruggespraak met trainster Anne Hulshof, oud coach Monique Lindner én een heuse video analyse had coach Saskia Lankveld het team extra scherp proberen te maken. Ook teamleden Tess, Sterre, Nina en Suze hadden zich niet onbetuigd gelaten en hadden mascotte Bob die in het verleden zoveel geluk bracht, weer uit de kast getoverd en meegenomen naar Arnhem.

Na een korte en duidelijke wedstrijdbespreking door coach Saskia ging het team heel voortvarend van start, zouden de ingezette acties gewerkt hebben? De afspraak was van meet af aan scherp te zijn en goed verdedigen, waarbij met name de handen meer in de lucht moesten om te kunnen blokken. Deze tactiek leverde het gewenste resultaat op : er kwam bijna geen bal door van de tegenstander! Dit gaf moed en toen keepster Loes ook nog alle moeilijke ballen die wel langs de verdediging kwamen wist te stoppen, wist het team dat er nu gescoord moest gaan worden. Toen bleek dat de ruimte niet op rechts lag, werd die door Nina aan de linkerzijde gezocht en het duurde daarna niet meer lang of Kim had er al twee in liggen.

Ondertussen bleven Babs en Evi de hoeken goed bezet houden en voerden ze verdedigend de taken meer dan voortreffelijk uit. Hierdoor ontstond in het midden en in de opbouw bouw bij Isa, Tess en Suze rust en konden ze zich concentreren op het rond spelen van de bal en niet geheel onbelangrijk: scoren! Dit alles werd goed ondersteund door de nimmer aflatende en onvermoeibare Floor welke deze wedstrijd de cirkelpositie wederom goed wist in te vullen. Na 25 minuten reguliere minuten speeltijd zat de eerste helft er op en luidde de stand in Arnhem 4-9 in het voordeel van de meiden van Grol C1. Coach Saskia bleef in de rust benadrukken dat de start van de 2e helft net zo belangrijk zou zijn als de start van de 1e helft was, de meiden moesten dus direct scherp zijn en verdedigend de gemaakte afspraken blijven nastreven.

De ploeg uit Arnhem drong meerdere keren aan in de tweede helft en even leek het erop dat deze meiden, welke allemaal al voor het tweede jaar in de C speelden, hun fysieke voordeel zouden gaan uitbuiten maar op die spannende momenten hield keepster Loes de goal leeg. Door consequent en gedoseerd te wisselen hield spelerswisselaar Wiljon de veldspelers continue op adem en zorgde het geheel ervoor dat de overwinning geen moment meer in gevaar kwam en de punten uiteindelijk mee naar Groenlo gingen!

Dit geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden, waarbij mascotte Bob natuurlijk niet meer mag ontbreken!